Update corona-maatregelen

De Maltese  Eerste Minister heeft de maatregelen verlengd, waarbij alle aankomende passagiers in Malta verplicht 14 dagen in zelfquarantaine moeten. Dit blijft ongewijzigd tot ten minste 30 juni 2020. Dat wilt zeggen dat al het inkomend toerisme tot en met 30 juni geblokkeerd is omdat alle passagiers een zelfquarantaine van 14 dagen moeten ondergaan en dus geen reisbeleving hebben.
De vluchten van Air Malta worden niet hernomen tot nader order. 

 

De algemene sfeer op de eilanden is wel positief voorzichtig. Het gevoel, gesteund door de cijfers, is dat de Maltese regering de situatie erg goed heeft beheerd en de inwoners van de Maltese eilanden, zowel Maltezers als buitenlanders, voelen zich veilig en vertrouwen de autoriteiten om de juiste beslissingen te nemen. Er zijn zelfs commentaren op sociale media gezien van buitenlanders die naar hun thuisland hadden kunnen worden gerepatrieerd, maar die liever in Malta bleven omdat ze zich hier veiliger voelden.

 

Carlo Micallef, de Deputy CEO & Chief Marketing Officer of the Malta Tourism Authority, kan jammer genoeg nog geen datum geven wanneer internationale reizen weer zal kunnen aangezien dit afhangt van de situatie in andere landen. Sinds het commerciële toerisme ongeveer 60 jaar geleden in Malta begon, heeft Malta nog nooit een tijd meegemaakt waarin de eilanden geen toeristen ontvingen. Dit is een heel vreemde tijd voor hen omdat toerisme, een van de belangrijkste industrieën voor de economie, een manier van leven is voor de bevolking. Toerisme naar Malta is ook het hele jaar door verspreid, omdat de eilanden nooit worden gesloten, dus missen ze de bezoekers die zich onderdompelen in de Maltese levensstijl en de dagelijkse routine ervaren.  Micallef zijn persoonlijke mening is dat internationale reizen naar een selectie van landen die de pandemie goed onder controle hebben, in augustus / september zou kunnen hervatten.

In Malta is de toeristische sector ook volop bezig voorbereidingen te treffen om het toerisme binnenkort weer veilig op te starten.

Van zodra er positief nieuws is, zijn jullie de eerste die het zullen horen!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload