Bezoek spectaculair Groenland, New England en Canada met Holland America Line in 2021

February 4, 2020

Rotterdam, 4 februari 2020 — Natuurlijke schoonheid is het perfecte compliment voor Canada en New England. Maar wat te denken van Groenland? Het dramatische en ongerepte landschap van het grootste eiland ter wereld biedt een rijke culturele en culinaire scene. Benieuwd naar dit prachtige deel van de wereld? Cruisemaatschappij Holland America Line biedt dit seizoen maar liefst 13 unieke routes aan in Canada, New England en Groenland. Maak kennis met steden met tot de verbeelding sprekende namen als Nova Scotia, Newfoundland, Charlottetown of Labrador. Neem deel aan een culinaire zeiltocht op een klassieke vissersboot of een wijnproeverij bij de wijngaarden van Lightfoot & Wolfville. Kortom, laat je verrassen.

 

 

Vanuit Boston, Fort Lauderdale, en Montréal doen de schepen Amsterdam, Zaandam en Rotterdam vanaf begin april 2021 op 50 gevarieerde cruises 23 uitzonderlijke havens aan. Naast Groenland bezoeken de cruises enkele van de meest iconische bestemmingen in de regio, waaronder Charlottetown op Prince Edward Island, het spectaculaire Acadia National Park in Maine, de ongelooflijke Bird Islands van Cape Breton en Red Bay, Newfoundland en Labrador.

 

Regionaal smaakpallet
Er is geen betere manier om een gebied te leren kennen dan door de lokale keuken te testen. Samen met het gerenommeerde tijdschrift Food & Wine schotelt Holland America  Line aan boord, maar ook ván boord, alle smaken uit de regio voor. Zo kunnen gasten genieten van streekgerechten als het bekende ‘poutine’ en lekkernijen bereid met lokaal geproduceerde ahornsiroop. Maar om de smaakpapillen écht te testen kunnen gasten deelnemen aan een culinaire zeiltocht op een klassieke vissersboot om vervolgens de lokale kreeftenschotel uit te proberen in een visrestaurant. Verken de Annapolis-vallei van Nova Scotia en neem deel aan een wijnproeverij bij de wijngaarden van Lightfoot & Wolfville. Ook wandeltochten door Portland, Maine en een bezoek aan de Shipyard Brewing Company laten gasten kennis maken met het regionale smakenpallet.

 

 

Nieuw en opmerkelijk in 2021:
• Het schip Rotterdam vaart drie nieuwe 17-daagse Discovery cruises in juli en augustus. Vertrek en aankomsthaven: Boston. Verken afgelegen bestemmingen met een adembenemende, natuurlijke schoonheid. Havens zijn Paamiut, Qaqortoq en Nanortalik, Groenland; St. John's, Red Bay, St. Anthony en Corner Brook, Newfoundland en Labrador; Halifax en Sydney, Nova Scotia; Charlottetown, Prins Edwardeiland en Bar Harbor, Maine.
• De schepen Amsterdam en Zaandam blijven in de zomer maar óók in de herfst van 2021 varen tussen Montréal en Boston. Dit zorgt voor drie extra Canada en New England Discovery cruises én een extra Atlantische kustvaart.
• Rotterdam neemt de 10-daagse Newfoundland en New England Discovery routes over. Vaar nu helemaal naar Montréal en geniet van een late-night vertrek of overnachting in Québec City, Canada.
• Alle drie de schepen varen in de herfst door de regio. Dit jaargetijde zorgt voor een  indrukwekkende vaart door een prachtig, herfstig natuurlandschap. Een route door de schilderachtige St. Lawrence-rivier en de Saguenay Fjord maken ook onderdeel uit van het programma.
• Vanaf en naar Fort Lauderdale voert de reis langs de Atlantische kust en wordt een bezoek gebracht aan de havens van Charleston, South Carolina en New York City.

 

 

Insider-expertise
Aan boord brengt Holland America Line Canada, Groenland en New England nog meer tot leven door multimedia EXC (Explorations Central) Talks die bestaan uit storytelling, video- en audio presentaties begeleid door experts.
 
De Holland America Line cruises naar  Canada, New England en Groenland variëren van 7 tot 17 dagen - inclusief een nieuwe rondvaart vanuit Boston, Massachusetts met Groenland, Newfoundland en New England in het vooruitzicht.

 

 

Over Holland America Line
De vloot van 14 schepen van Holland America Line biedt meer dan 500 cruises naar meer dan 400 havens in 98 landen, gebieden en wereldregio’s. De cruises van het bedrijf doen tijdens zowel kortere trips als 128-daagse routes alle zeven continenten aan. Hoogtepunten zijn onder meer de Antarctica-verkenningen, Zuid-Amerikaanse rondvaarten en exotische reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië, twee jaarlijkse Grand Voyages en populaire afvaarten naar het Caribisch gebied, Alaska, Mexico, Canada en New England, Europa en het Panamakanaal. Holland America Line verwelkomde het schip Nieuw Statendam in december 2018. Een derde schip uit de Pinnacle-klasse, Ryndam, wordt in 2021 aan de vloot toegevoegd. Holland America Line is uitgeroepen tot de beste keuze voor Alaska-cruises met de Cruisers’ Destination Awards 2019 van de bekende cruisewebsite Cruise Critic en de Travelers’ Choice Awards 2019 van reismagazine AFAR. Bovendien sleepte Holland America Line de Editors’ Picks Awards voor Beste Vaarroutes van Cruise Critic in de wacht. Dit bevestigt haar positie als de nummer 1 cruisemaatschappij voor avontuurlijke reizen in Alaska voor de meest veeleisende reizigers.
www.hollandamerica.com

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload