2020, een jaar vol verrassingen bij Costa Cruises

February 4, 2020

Na het feestgedruis en de goede voornemens is het nu tijd voor het goede nieuws. Costa Cruises presenteert 1001 redenen om op zee te gaan genieten van La Dolce Vita. Waarom niet inschepen aan boord van de gloednieuwe Costa Smeralda? Dit indrukwekkende vlaggenschip van de Costa vloot is het eerste om aangedreven te worden door het milieuvriendelijkere LNG (vloeibaar aardgas). Aan boord lijkt het wel of je in Italië bent, met het typische lekkere eten, maar ook met het eerste Italiaanse designmuseum aan boord van een schip.

Costa Smeralda zit vol innovatieve verrassingen, zoals het leren van Italiaanse culinaire kneepjes in het keukenlabo, of om in stilte te dansen in de silent disco.
 
Deze nieuwsbrief stelt ook voor om koers te zetten naar het hoge noorden, en waarom niet, om een cruise rond de wereld te overwegen in 2021. Het jaar is goed begonnen, laat ons meteen inschepen voor een eerste verkenningsronde.

 

 

Het eerste Italiaans designmuseum aan boord van een schip
 
Een van de topattracties aan boord van de nieuwe Costa Smeralda is een alles-behalve-saai museum dat de essentie samenvat van het Italiaanse design. CoDe, dat is een expo van 400m2 met mode, Vespas en Ferraris, schepen en treinen, meubels en typmachines, of nog, de Italiaanse cinema.
Costa Smeralda vertrekt elke zondag uit Marseille richting Spanje (Barcelona en Palma de Mallorca) en Italië (Civitavecchia/Rome, La Spezia/Firenze)
Cruises vanaf € 800 per persoon.    
 
Zelf de Italiaanse tradities leren in Restaurant LAB
 
Nieuw aan boord van Costa Smeralda is het smaaklabo. Het is een keuken waar passagiers zich kunnen inschrijven om de geheimen van de Italiaanse keuken te leren bij een van de chefs. Samen met de leerlingen zorgt de chef voor een boeiende praktijkles, waar iedereen iets klaarmaakt, met een glaasje wijn erbij. Na de les wordt al het lekkers gedegusteerd aan een van de tafels.
Er zijn 24 kookstations voor maximaal 48 gasten. De nadruk ligt sterk op verse seizoengroenten en op Italiaanse producten.

 

 

Een stille knalfuif
 
Een van de centrale plaatsen aan boord is de Beach Club. Onder de grote transparante kunststof bubbel is een tropisch zwembad met daarrond terrassen, jacuzzi’s, een bar met een waterval en een ijssalon. Na een dag rond het zwembad verandert de ruimte in een feesttempel. Soms zijn er liveoptredens of zorgt een deejay ervoor dat dansen onweerstaanbaar wordt. Nog leuker wordt het op de silent disco avond. Met draadloze koptelefoons kiest elke passagier op welke muziek of ritme hij wil dansen. Een gek zicht, fun verzekerd!
 
De magie van het noorden

Costa Favolosa is het schip dat deze zomer Amsterdam als thuisbasis krijgt. Vlak aan het Centraal Station is dit een makkelijke haven om in te schepen, zonder dat je het vliegtuig moet nemen. Van hieruit biedt Costa enkele magnifieke cruises aan om in optimale omstandigheden de Noorse Fjorden, IJsland of de Britse Eilanden te ontdekken. Dankzij de langere duur van 10 tot 15 dagen zie je meer dan de meeste andere cruises, en dit aan onklopbare prijzen.
De machtige watervallen van het Geirangerfjord en de feeërieke landschappen van het Nærøyfjord, allebei op de UNESCO-werelderfgoedlijst smeken om per schip ontdekt te worden. Ook voor de geisers van IJsland en de Schotse Eilanden is een reis per schip meer dan ideaal.
Prijzen vanaf € 1139 per persoon voor 9 nachten Noorse Fjorden, vertrek 15 juni uit Amsterdam.

 

Drie maanden lang weg van alles en rond de wereld varen
 
114 dagen, drie oceanen en vier continenten: men is volop de wereldcruise van 2021 aan het voorbereiden. Misschien is het nu het moment om uw plaats aan boord van Costa Deliziosa te reserveren? Gedurende deze onvergetelijke reis genieten de passagiers van de mooiste bestemmingen ter wereld.
Vanuit de Middellandse Zee wordt via Kreta, Cyprus en Jeruzalem koers gezet naar het Suezkanaal. In de Indische Oceaan komen Indië, de Seychellen, Mauritius en Madagaskar aan de beurt. Dan wordt de steven gericht naar Zuid-Amerika, met Brazilië als eerste land, gevolgd door Argentinië, Uruguay, Chili, Peru, en Ecuador. Van de Stille Oceaan wordt via een transit van het Panamakanaal Honduras, Mexico en de Caraïben bereikt. Hoogtepunt is de aankomst in New York vooraleer de grote trans-Atlantische oversteek naar huis wordt gemaakt. Een once-in-a-lifetime cruise-ervaring!    
 
De wereldcruise start op 9 januari uit Marseille. Prijzen vanaf € 20.109 per persoon voor een balkonhut (dubbele bezetting), inclusief drank bij het eten, uitstappen, belastingen en fooien.

Voor meer informatie, bezoek de website van Costa Cruises: https://www.costacroisieres.be/

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload