Valentijn, tortelduifjesdag

February 3, 2020

Binnenkort is het weer Valentijn, de dag van de tortelduifjes. Maar wist je dat de echte tortelduifjes, de Turkse tortels, ook echt romantische vogels zijn? Ze blijven namelijk heel hun leven trouw aan dezelfde partner. Ze zijn dan ook bijna altijd met z’n tweetjes te vinden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is best wel romantisch om samen in de tuin, het park of bos deze tortelduifjes te spotten met een verrekijker. Op het eerste gezicht lijken het misschien saaie vogels, maar als je de Swarovski Optik verrekijker erbij haalt, zie je dat ze niet gewoon grijs zijn. Ze hebben een verenkleed dat varieert van lichtgrijs en beige naar donkergrijs met een zwart-wit bandje in de nek, een fijn snaveltje en oogjes met een contrasterende donkerrode iris. Ook kun je zien hoe ze leven en in elkaars buurt blijven. De Turkse tortel broedt al vanaf half februari, tot in november. In deze periode heeft een paartje twee tot wel vijf legsels en zijn ze druk in de weer. Mooi om te bestuderen. Maar wat nog het best bij Valentijn past, is hun kenmerkend gekir van drie lettergrepen dat klinkt als ‘I love you’.
Tortelduifjes zoeken op Valentijn, dat doe je met de CL Companion of CL Pocket verrekijker van Swarovski Optik. Die heeft een onovertroffen optische kwaliteit met een kristalhelder beeld, een perfecte kleurweergave en een breed gezichtsveld. Tortel jij mee?

Kijk voor meer informatie over Swarovski Optik op www.swarovskioptik.com.

Over Swarovski Optik
Het hoofdkantoor is gevestigd in Absam, Tirol. Het maakt deel uit van de Swarovski-bedrijvengroep. Het Oostenrijkse bedrijf, opgericht in 1949, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische instrumenten met een groot bereik. De verrekijker, telescopen, richtkijkers en optische instrumenten zijn producten van dé keuze van veeleisende gebruikers. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op innovatieve kracht, kwaliteit en functioneel en esthetisch ontwerp. De waardering van de natuur is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie en wordt weerspiegeld in de milieuvriendelijke productie en lange termijndeelnames aan projecten op het gebied van natuurbehoud. De omzet in 2017 bedroeg 146,3 miljoen euro (2016: 140 miljoen euro), met een exportratio van 91%. Het bedrijf heeft ongeveer 950 werknemers. Voor meer informatie: Swarovski Optik

Foto's: © Swarovski Optik en © Pixabay

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload