Kies Ethiopian Airlines en een Afrikaanse bestemming voor uw klanten

February 3, 2020

Nu Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar China afraadt, kunnen geplande reizen misschien niet doorgaan. Een alternatief met potentieel is een reis naar een Afrikaanse bestemming. Ethiopian Airlines en hun team staan voor u klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ethiopian Airlines, lid van Star Alliance en de grootste luchtvaartmaatschappij in Afrika, biedt 125 internationale bestemmingen op 5 continenten en verbindt Afrikaanse landen met een netwerk van 62 Afrikaanse steden. Vanuit Brussel ben je na 6u ½ vliegen in Addis Abeba en er is elke avond een vlucht. Bole International, de nationale luchthaven van Ethiopië, is de belangrijkste hub van Ethiopian Airlines. De nieuwe terminal werd geopend in 2003, een van de grootste op het continent. Het is een comfortabele luchthaven met ideale verbindingen naar Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Namibië, de Victoria Falls, enz.

Ethiopian Airlines heeft ook speciale reisoplossingen via partner Ethiopian Holidays, inclusief de nodige regionale vluchten. Ze bieden persoonlijke service en aangepaste programma's op aanvraag. Via Ethiopian Holidays kom je alles te weten over unieke landarrangementen.
Reis naar Ethiopië of een ander Afrikaans land met Ethiopian Airlines en boek via hun kantoren in Brussel. Neem contact met Et.be@kales.com voor persoonlijke service en aangepaste programma's.

 

En hier de 4 redenen waarom Ethiopië aan je klant voor te stellen: 

 

1. Praktisch: een rechtstreekse vlucht

Ethiopian Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika, vliegt dagelijks non-stop vanuit Brussels Airport naar Addis Abeba in Ethiopië. Je verliest geen tijd, want je vliegt ’s nachts. Na 6u ½ in de lucht ben je de volgende ochtend op je bestemming. Ethiopian Airlines is bovendien een 4-sterren luchtvaartmaatschappij die je in de watten legt. Wil je overnachten in Addis Abeba, dan is er het prachtige Skylight Hotel op 5 minuten van de luchthaven. Een bezoek aan de hoofdstad Addis Abeba is de moeite waard: van Mount Entoto, het Etnologisch Museum, koffieceremonies, tot Lucy - de voorouder van de mens - in het Nationaal Museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. UNESCO-werelderfgoed: cultuur en geschiedenis

Ethiopië is het buitenbeetje van Afrika, met 9 sites op de werelderfgoedlijst van Unesco: 8 culturele en 1 natuurlijke. Aksum is een stad in het noorden waar je koninklijke graven, overblijfselen van oude kastelen en obelisken kunt bewonderen. In het midden van het land vind je de wereldberoemde ondergrondse kerken van Lalibela. De versterkte historische stad Harar met meer dan 80 moskeeën en 360 steegjes ligt dan weer in het oosten en cultuurlandschap Konso in het zuiden. Korte binnenlandse vluchten brengen je van noord naar zuid en van oost naar west om de rijke cultuur en geschiedenis te ontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Natuur en wildlife om ‘u’ tegen te zeggen

Maar liefst 14 nationale parken met zeldzame diersoorten: kiezen is moeilijk. In Ethiopië heerst er een rijke biodiversiteit met een record aantal endemische soorten. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de Ethiopische wolf. Naast woestijn en savanne zijn er ook watervallen, meren, bergen, valleien, uitgestrekte hoogvlaktes, zoutmeren, warmwaterbronnen en vulkanen. Bekend is o.a. het Tanameer. In dit meer liggen 37 eilandjes met kloosters, bereikbaar met bootjes. Wie ruige bergen wil zien moet naar het noorden voor het verbluffende Simiengebergte. Daar leeft de enige grasetende aap ter wereld, de gelada. Een imposant natuurfenomeen is de waterval van de Blauwe Nijl, bij de lokale bevolking bekend als het ‘water dat rookt’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Gastvrijheid ten top

Ethiopië, het land van meer dan 80 verschillende culturen, stammen en talen heeft een open en vriendelijke cultuur. De verschillende volkeren hebben hun eigen tradities, muziek, dansen en rituelen. De mensen lijken geen besef van tijd te hebben, maar gastvrijheid dragen ze hoog in het vaandel. Het samen koffiedrinken is een teken van gastvrijheid. Ze zeggen ermee: ‘Je bent welkom in mijn huis.’ Vaak gaat dit samen met een ceremonie waarbij de gastvrouw de koffiebonen eerst roostert. Ten slotte: de Ethiopische keuken is een van de meest gevarieerde van heel Afrika. Het is een misvatting dat je hier honger moet lijden.

 

Meer info over Ethiopian Airlines: https://www.ethiopianairlines.com/ET/EN

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload