45% meer Belgen naar het groenste Canarische eiland: La Palma

February 3, 2020

Duurzaam toerisme naar groene bestemmingen zit in de lift bij de Belgische toeristen. Dat merken ze ook op het Canarische eiland La Palma.  Hoewel bestemmingen als Tenerife en Gran Canaria meer bekendheid genieten bij het grote publiek, kende La Palma de grootste groei bij de Belgische vakantieganger in 2019.  Vanwaar die opmars? Het eiland kent indrukwekkende landschappen, meerdere klimaten, een ongekend mooie sterrenhemel en de mooiste wandelroutes. Een veelzijdige bestemming waar de authenticiteit nog geen plaats heeft gemaakt voor massatoerisme. Iets wat perfect aansluit bij de groeiende (vakantie)wens naar rust en ruimte, in harmonie met de natuur.

 

La Palma als toeristische bestemming
Het toeristische jaar van La Isla Bonita, zoals La Palma ook wordt genoemd, eindigde met goede cijfers in 2019. Het eiland ontving bijna 7.000 Belgische vakantiegangers dit is een groei van zo'n 45%*. La Palma is voor veel Belgen dé 'verborgen parel' van de Canarische Eilanden. Het eiland is geschikt voor wie op zoek is naar een combinatie van zon, natuur en actie. Populair zijn de sterrenwachten, de tientallen duikspots, authentieke zandstranden en de Vulkaanroute dwars over het eiland.

Bereikbaarheid
TUI fly heeft een directe vlucht van Brussel naar La Palma op dinsdag en vrijdag in het zomerseizoen en op zaterdag in het winterseizoen.

Vakantiesalon van Brussel
Wie meer informatie wil, kan de Dienst van Toerisme van La Palma bezoeken tijdens het Vakantiesalon in Brussel op de grote stand van Spanje in Paleis 5. Het Vakantiesalon gaat door in Brussels Expo van 6 tot en met 9 februari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* bron:  AENA, cijfers passagier aankomsten op  non-stop vluchten naar origine van luchthaven 

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de 7 Canarische eilanden. Het is een unieke vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een echte aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie zie: visitlapalma.es

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload