© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

Love is in the air... Vier Valentijn in Malta

December 2, 2019

Malta is een eiland voor geliefden en de perfecte omgeving voor een hoge dosis romantiek. Met Valentijn is Malta een ‘must do’ voor zowel verliefde als doorgewinterde tortelduiven. Enkele inspirerende plekjes met een hoog AMORgehalte op een rij...

 

Cittadella, Gozo
Om helemaal tot rust te komen, nemen koppels de ferry naar het relaxte Gozo. Het is een mooi eiland om te wandelen en te genieten van landschappen en dorpjes. De enige grote stad op Gozo is de hoofdstad Victoria. Wie na sluiting van het museum naar de citadel gaat, verrast zijn of haar partner met een feeëriek moment in de avondverlichting. Het ultieme zoenmoment.

Het uitzicht vanop de Cittadella op Gozo.

San Anton Gardens, Attard
San Anton Palace is de officiële residentie van de president van Malta. De tuinen die om het paleis liggen zijn deels open voor het publiek. Ze zijn prachtig onderhouden, met mooie fonteinen, verrassende inkijkjes en veel zwanen en pauwen. Veel koppeltjes kiezen deze locatie voor hun trouwfoto’s. Maar de omgeving was ook al vaak het decor voor films en series, o.a. voor Game of Thrones.

Upper Barrakka Gardens, Valletta
Tijdens een bezoekje aan de hoofdstad mag een wandeling door de Upper Barrakka Gardens niet ontbreken. Vanaf deze tuinen is het uitzicht over de Three Cities en de Grand Harbour prachtig. Bij zonsondergang is het zo mogelijk nog indrukwekkender. Wacht nog even tot de lichtjes de baai versieren vooraleer dit plaatsje te verlaten.

 

San Anton Gardens in Attard                                                     Upper Barrakka Gardens in Valletta

 

De kleine straatjes van Birgu
Birgu vormt samen met Cospicua en Senglea de zogenaamde Three Cities. Het ommuurde stadje heeft een charmante sfeer en veel historische rijkdommen. Na een bezoek is een gondeltocht vanuit het Birgu waterfront het logische vervolg om Valentijn te vieren. De dag afsluiten gebeurt met een romantisch diner in de buitenlucht aan de haven of in een zacht verlicht steegje van Birgu.

 

Dingli Cliffs

De westkust van Malta is heel anders dan de oostkust. Een zacht golvend landschap gaat plots

over in steile kliffen. Het is hier niet zo toeristisch en dus rustiger. Perfect voor een volgende zonsondergang. Aan de Saint Mary Magdalene Chapel staan enkele eenzame bankjes om romantische zielen met zicht op Afrika te laten genieten van al dit moois.

 

Hastings Garden, Valletta
De meeste uitzichtpunten in Valletta kijken uit op de Grand Harbour. Maar vanaf de Hastings Gardens is de andere kant zichtbaar. Een hele klim, maar het zicht op de jachthaven, Sliema en het eiland Manoel is zeker de moeite waard. En die kus daarboven ook!

Blue Grotto
Voor wat romantiek in de natuur reizen we naar het zuiden van Malta. Blue Grotto is een natuurlijke rotsformatie. Door de ligging van de grotten in combinatie met het zonlicht krijgt het water er uiteenlopende kleuren blauw. Magisch en romantisch! Het fenomeen is elke dag te zien tussen 9 en 13 uur. Kleine oude vissersbootjes brengen de bezoekers vanuit het haventje naar de grotten.

Voor meer informatie over Malta, surf naar visitmalta.com en malta.be.

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload