Puy du fou uitgenodigd door Franse president Macron

November 8, 2019

De Franse president Macron heeft Nicolas de Villiers uitgenodigd om deel te nemen aan zijn officiële reis naar China. Tijdens deze reis zal een strategische overeenkomst voor de toekomst van Puy du Fou in China worden ondertekend. Als symbool van de Franse excellentie wordt Puy du Fou in de schijnwerpers geplaatst in het kader van de culturele dialoog tussen Frankrijk en China. Macron heeft Puy du Fou uitgekozen uit de meest prestigieuze Franse ondernemingen. Puy du Fou vertegenwoordigt dan ook een creatief Frankrijk dat trots is op zijn universeel erfgoed.


De plannen van Puy du Fou in China

Na zijn succesvolle lancering in Spanje richt Puy du Fou zich op China. Zijn culturele en historische rijkdom biedt een immense inspiratiebron voor zijn spektakels. Puy du Fou hoopt in 2022 zijn eerste Chinese spektakel in te huldigen, aan de voet van de wereldberoemde Chinese Muur, het meest symbolische monument van het land.

 

In Qinhuangdao, tegenover de Chinese Muur, heeft Puy du Fou een bijzonder spectaculaire site gekozen, waar een poëtische en mysterieuze sfeer hangt. Het stadbestuur heeft al ingestemd met de creatie van een groot avondspektakel door Puy du Fou naar het model van Cinéscénie (Frankrijk) of El Sueño de Toledo (Spanje). De eerste fase van dit project omvat ook een themahotel, een groot spektakelrestaurant en een dorp uit langvervlogen tijden.

Tijdens de reis van de Franse president in China zal Puy du Fou een overeenkomst ondertekenen voor de bouw van dit grote spektakel aan de voet van de Chinese Muur. Het totaalbudget van dit project bedraagt 230 miljoen euro.

 

Een 35-koppig team werkt momenteel in Hangzhou aan de ontwikkeling van het artistieke model van Puy du Fou, geïnspireerd op de Chinese cultuur. Zodra de overeenkomst is ondertekend, wordt het Chinese team van Puy du Fou uitgebreid tot 200 medewerkers.

De grote internationale sprong van Puy du Fou
 
Puy du Fou, dat wereldwijd herhaaldelijk in de prijzen is gevallen, lokt almaar meer buitenlandse bezoekers naar zijn unieke spektakels in Frankrijk (+31% in 2019).
In nauwelijks enkele jaren heeft Puy du Fou een stevige artistieke reputatie opgebouwd in Frankrijk en de rest van de wereld dankzij tal van succesvolle internationale projecten in Nederland, het Verenigd Koni
nkrijk en recent Spanje.

Op 30 augustus 2019 heeft Puy du Fou España in Toledo zijn allereerste avondspektakel ingehuldigd, El Sueño de Toledo, dat een geweldig succes is geworden. In allerijl zijn nog drie extra voorstellingen ingelast wegens de enorme publieke belangstelling voor het grootste spektakel van Spanje. In 2021 zal Puy du Fou España zijn deuren openen met 4 grote spektakels overdag, 3 dorpen en 30 hectare groene natuur.

Na Frankrijk en Spanje wil Puy du Fou tegen 2030 nog twee andere Puy du Fou oprichten.

© Puy du Fou

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload