Ontdek Europa van Lissabon tot Spitsbergen, met Zeebrugge als thuishaven

October 16, 2019

Een stukje van de wereld ontdekken met Zeebrugge als vertrek en/of aankomsthaven, dat kan volgend jaar met All Ways Cruises. De touroperator is er opnieuw in geslaagd om vier cruises te creëren die om meerdere redenen uniek zijn.

 

 ©VisitBritain_Stephen Spraggon

 

De charmes van de Britse Eilanden
(van 10 tot 23 mei 2020, 14 dagen/13 nachten) 

Op 10 mei wordt koers gezet naar Londen, Schotland en het eiland Ierland. De cruise is als een aaneenschakeling van meerdere citytrips, met het schip dat als een boetiekhotel meereist. Het mag gezegd, steden als London, Edinburgh, Glasgow, Liverpool, Dublin en Belfast hebben zoveel te bieden. Het is ook erg fijn om de historische en culturele Angelsaksische nuances dag na dag met elkaar te kunnen vergelijken. Als co-auteur van het boek “Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn” zal VRT-journalist Flip Feyten ongetwijfeld een gewaardeerde gastspreker zijn. 

Naast de steden geeft het schip je de mogelijkheid om prachtige landschappen te ontdekken, met in de eerste plaats de Schotse Hebriden en -Highlands, maar ook de Noord-Ierse Antrim-kust of de Engelse Zuidkust. Misschien maakt u deze cruise om whisky’s te proeven, Ierse oesters te degusteren of om in de Cavern Club terug te keren naar de gouden jaren van The Beatles. Tot slot, met aanlopen in Belfast én Southampton, is de Titanic ongetwijfeld een van de topthema’s. Het museum in Belfast is absoluut de moeite waard.

Meer informatie kan je hier vinden.

 

©Mike Louagie

 

De mooiste Fjorden van Noorwegen
(van 4 tot 13 juli 2020, 10 dagen/9 nachten) 

De Noorse Fjorden. Als dit op uw bucketlijst staat is nu het moment om te gaan, per schip natuurlijk. Vanaf 2026 worden twee UNESCO-werelderfgoed-fjorden gesloten voor de meeste scheepvaart. Deze fjorden zijn het Nærøyfjord bij Flåm, en het iconische Geirangerfjord. Ga nu voor het te laat is.Op 4 juli 2020 gooit de Astoria de trossen los voor een klassieke Noorse Fjorden cruise zoals er nog weinig gemaakt worden: met een klein schip rechtstreeks van Zeebrugge naar zuidelijk Noorwegen, het fjordengebied.

Naast de twee beroemde fjorden staat ook het Nordfjord op het programma, met een stop helemaal op het eind in Olden. Dit is de streek van bergpieken en gletsjers, maar ook van malse groene bergweides, rode boerderijen en turquoisegroen wateroppervlak. Olden is een streling voor het oog. Het schip Astoria legt eveneens aan in het hartje van drie erg diverse steden, Bergen, Ålesund en Stavanger.

 

©Mike Louagie

 

Adembenemend Spitsbergen en de Lofoten eilanden
(Van 30 juli tot 11 augustus 2020, 13 dagen/12 nachten) 

"Het arctische noorden, ooit wil ik daarheen.” Dan is dit misschien een buitenkans, want All Ways Cruises combineert de mooiste natuurgebieden van Noorwegen in één enkele cruise. Een vlucht (op 30 juli) naar Tromsø laat u meteen inschepen ten noorden van de poolcirkel. Het schip zet koers naar het mythische Spitsbergen waar de natuur een diepe indruk zal nalaten. De vele zeevogels, walrussen, robben, en misschien zelfs ijsberen, zullen niemand onberoerd laten. Bioloog-ornitholoog Walter Roggeman begeleidt deze cruise, samen met bioloog Frederik Thoelen, wat het extra leerrijk maakt. 

Na Spitsbergen glijdt het schip langs de Noorse Kust zuidwaarts, eerst via de Lofoten eilanden en de Svartisen gletsjer tot aan het mooiste van alle fjorden: het Geirangerfjord. Het kleine schip Astoria heeft als voordeel dat het langs deze kusttocht heel vaak binnendoor kan varen, via smalle passages in het rotsachtige landschap, waar grote schepen niet langs kunnen. Dat betekent continue genieten van het voorbijglijdende, betoverende Noorse panorama. Alsof je het kan aanraken. Voor het schip in Zeebrugge aanmeert wordt nog gestopt in de Noorse Hanzestad Bergen.

Meer informatie kan je hier vinden. 

 

©Mike Louagie

 

De Wijnroute
(Van 14 tot 25 september 2020, 12 dagen/11 nachten) 
 
De vierde All Ways Cruise vertrekt uit Porto, op 14 september. Tijdens de reis naar Zeebrugge maakt u kennis met het beste wat de Atlantische Kust te bieden heeft. Dat zijn bijvoorbeeld de eigenzinnige culturen van het Baskenland en Bretagne. Het is een combinatie van ontzettend interessante steden als Lissabon, Bilbao en Bordeaux. Het schip brengt u tot aan de poorten van de stad, hoe makkelijk is dat?

Met namen als Porto, Pauillac, Cognac, en Saint-Emilion is dit zonder twijfel een cruise voor de liefhebbers van het goede leven. Ook namen als L’île d’Oléron en Honfleur zullen bij menig gastronoom een belletje doen rinkelen. Voor het cultureel en historisch gedeelte staat de bekende journaliste en voordrachtgever Mia Doornaert garant.

Meer informatie kan je hier vinden. 

 

©DocksProd

 

M/S Astoria

Voor deze drie cruises chartert All Ways de Astoria, een gerenommeerd cruiseschip zoals er geen meer gemaakt worden. Op dit klassieke schip zal u geen glijbanen of minigolfs vinden. Dit is een intiem schip dat door zijn bescheiden afmetingen toelaat om met slechts 500 passagiers te genieten van de mooiste landschappen en aan te meren tot in het hart van de bestemmingen.

Zowel aan boord en tijdens de uitstappen wordt Nederlands (en Frans) gesproken. All Ways zorgt voor boeiende en bekende voordrachtgevers. Voor het entertainment inviteerde de touroperator populaire figuren als Marijn Devalck en Johny Voners.
 
Niet alleen ontdekt u in een of twee weken regio’s waar u met de auto een maand of meer voor zou nodig hebben; het samen reizen per schip met mensen van bij ons creëert een sfeer die niet te evenaren is.

Meer informatie kan je hier vinden. 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload