Op safari neem je mee… een hoedje tegen de zon, antimuggenspray én een verrekijker!

October 23, 2019

Kenia, Tanzania, Namibië, Botswana, Oeganda, Zuid-Afrika, Zambia… elk land heeft een andere periode die geschikt is voor een safari. De kans om de ‘big five’ te zien, is het grootst in Kenia en Tanzania.  Naast een echt ‘spottersoog’ is een goede verrekijker uiteraard een vereiste. Met een Swarovski Optik verrekijker en de bijhorende smartphone-adapter is zelfs digiscopen mogelijk: fotograferen of filmen met een smartphone door een verrekijker.

Wie in de komende maanden naar een Afrikaans land reist om op safari te gaan, heeft wellicht eerst goed uitgeplozen naar waar en wanneer. Een safari voert je vaak door enkele wildparken onder leiding van een gids. In het Swahili betekent safari trouwens ook letterlijk ‘reis’. Dat reizen gebeurt meestal met een jeep en kan best vermoeiend zijn. Overnachten kan in comfortabele tented-camps of lodges of in eenvoudige koepeltentjes op een kampeergelegenheid.

Dagelijks zijn er doorgaans twee ‘gamedrives’: eentje vroeg in de ochtend en eentje in de late namiddag. Vooral rond zonsopgang is het licht het mooist om te fotograferen, het bekende ‘magic light’. Het is ook tijdens de eerste uren van de dag dat je de meeste dieren kunt zien. Een olifant valt natuurlijk wel op, maar om een luipaard in een boom te spotten heb je echt wel een goede verrekijker nodig. Ook als je graag pasgeboren wilde dieren ziet – meestal in januari en februari – is een verrekijker een must. Zelfs in de schemering maakt de telescoop het onderscheid in details mogelijk.

 

Om echt indrukwekkende foto’s te maken van bewegende dieren of details vanaf een grote afstand is een professionele camera met grote lenzen nodig. Het is een heel gedoe om al die spullen overal mee naartoe te sleuren. Dat is niet meer nodig als je de Swarovski Optik verrekijker hebt aangeschaft. Met de universele adapter kan om het even welke smartphone vastgeklikt worden aan de CL Companion verrekijker. In één tel is de verrekijker omgetoverd tot een supertelelens. Zo kun je dus haarscherpe, gedetailleerde foto’s maken van wilde dieren en toch een veilige afstand bewaren.

Eindconclusie: naast dat hoedje tegen de zon en die antimuggenspray is een goede verrekijker op safari onmisbaar!

Kijk voor meer informatie over Swarovski Optik op www.swarovskioptik.com.

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload