© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Shopping trip naar het hippe Leiden

October 15, 2019

Trends spotten en shoppen bij de noorderburen is populair bij Belgen. Vaak gaat het naar Breda of Amsterdam, maar even verderop lonkt het veelzijdige Leiden. Het is heerlijk rondkuieren in het authentieke centrum met leuke pleintjes en idyllische grachten. De pittoreske steegjes herbergen charmante winkeltjes, ambachtelijke speciaalzaken maar vooral ook trendy hotspots. Trakteer jezelf op een schitterend weekendje Leiden, we geven graag wat tips.

 

Een greep uit de leukste adresjes in de ‘stad van ontdekkingen’:


De sfeervolle wijk rond de Burcht
Op de Hooglandse Kerkgracht gaan knusse winkels schuil achter prachtige historische panden met schilderachtige gevels. Laat je charmeren door ‘Eduard’. Wat je hier koopt is duurzaam, handgemaakt en ambachtelijk. Van handtassen tot sierraden en andere kwalitatieve accessoires. Om de hoek, in de Burgsteeg, heeft Pluum leuke hebbedingen om je interieur te pimpen. Een topadresje!

 

De hipste en breedste straat van Leiden
In luttele minuten sta je in het bruisende shoppinghart van de stad, de Breestraat. Hollandse gezelligheid troef met grotere ketens maar ook originele winkels. Van Leidse koeken tot tafelboeken. Babooka Bookstore is een begrip. Hier kan je uren snuisteren in het literaire aanbod of grasduinen in het unieke assortiment kunst- en fotografieboeken
Nog meer artistiek werk bij ‘Collectiv by Swan’ (Breestraat 103/105). De naam designstore mag je hier letterlijk nemen, jonge makers en creatieve ontwerpers bemannen zelf de zaak. Een totaalbeleving voor de hipste kledij, juwelen, handtassen, zowel handgemaakte creaties als vintage-collecties, en trendy spullen voor je interieur.
Van de ene zeldzame collectie, naar de andere in ‘Wonderful Nature’ (Breestraat 114C). Gespecialiseerd in opgezette dieren: insecten, vlinders en … groter. Geen rariteitenzaak maar een verwonderwinkel, met liefde en respect voor de natuur. Verder vind je er nog decoratief glaswerk, keramiek, veren en fossielen. Uitbaatster Esther helpt je bij je keuze.

 

 

Pieterskwartier, het Leidse Quartier Latin
Geniet na het shoppen van een deugddoend kopje thee. Dat vind je in meer dan honderd geuren en kleuren in de speciaalzaak ‘Moers, thee & meer’. Een beloning voor jezelf! Verder in de Pieterskerk Choorsteeg tal van verrassende boetiekjes. Wedden dat je opfleurt van een bezoek aan ‘de winkel in Leiden’?! Je vindt er originele decoratie en andere woonkamer inspiratie.

 

Beleving aan de Nieuwe Rijn.
De ‘Nieuwe Rijn’ biedt meer dan sfeervolle grachten en fraaie oude panden. Wat dacht je van een trendy damesoutfit in boetiek Antraciet? Selecties van bekende en minder bekende merken zetten de toon. Hier geen collecties van twaalf in een dozijn. Evenzeer uniek zijn de handgemaakte modeaccessoires van het boetiekje ‘Lucies Leiden’.

 

 

Nog meer sfeer en belevening
Van 23 november 2019 tot en met 5 januari 2020 ontpopt het historische centrum zich tot een feeëriek winter wonder decor. Een gezellige en hartverwarmende sfeer op de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Ernaast op de Nieuwe Rijn ligt ook een unieke drijvende ijspiste voor het nodige schaatsplezier en winters vertier. Natuurlijk horen daar pepernoten en chocolade letter in de pop-up chocoladeletter winkel. 

Nog meer zien, beleven en proeven?
www.leiden.nl/winkelen
www.leiden.nl/winterwonderweken
 
Eén dagje Leiden is te kort
Om de stad Leiden echt te ontdekken, moet je langer dan één dag blijven. Daar hoort dan natuurlijk een overnachting bij! Leiden (en haar omliggende gemeenten) heeft genoeg keuze. Overnacht je liever in een Boutique hotel of hou je van meer luxe? Bekijk het aanbod op www.leiden.nl/hotels.

 

Info: www.leiden.nl
Leiden combineert bezienswaardigheden uit een rijk historisch verleden met de sfeer en de gezelligheid van een hedendaagse universiteitsstad. Het Zuid-Hollandse Leiden, halfweg tussen Den Haag en Amsterdam en niet eens zo ver van het Noordzeestrand, is rijk aan musea en evenementen. De binnenstad is sfeervol, met zijn oude grachten en Leidse hofjes. Leiden is in veel opzichten een verrassende en dichtbije citytrip reisbestemming.

 

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload