Als het wintert in Koksijde- Oostduinkerke

October 10, 2019

Een winterdag aan zee is altijd een bijzondere ervaring. Wandel over strand en duin, haal een frisse neus, adem de gezonde zeelucht. In Koksijde-Oostduinkerke is de winter extra aantrekkelijk want er is van alles te beleven, voor groot en klein, voor de ganse familie.

 

 

Veel activiteiten staan natuurlijk in het teken van Kerst en Nieuwjaar. Het zijn evenementen die een verblijf aan zee extra kleuren en die groot en klein onvergetelijke momenten bezorgen. Beleef vanaf 14 december dolle schaatspret op de ijsbaan voor het gemeentehuis.

Op 28 december wordt daar Schlager on Ice georganiseerd, een ganse dag ambiance met 's avonds optredens van de crème van de Vlaamse showbizz zoals; De KetnetBand, Garry Hagger, Luc Steeno, Bart Kaëll en De Romeo’s . Je kan luisteren én meezingen en voor een hapje en een drankje zijn er sfeervolle smulchalets.
 
In aanloop naar oudjaar wordt op 30 december (16-18u30), op de dijk van Oostduinkerke, het Sylvestervuur aangestoken. Dit jaar staat alles in het teken van vuur. Je kan er lekker smullen van sprotjes en garnaalsoep. Als op het einde van de dag het vuurwerk wordt afgeschoten verandert de dijk in een zee van licht. Voor nog meer vuurspektakel moet je op 31 december om middernacht naar St-Idesbald voor het eindejaarsvuurwerk.

Voor een bezoek aan het Bos van Commerce (21/12 – 05/01). Elke dag kan je in het kerstbos deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een après-ski party, het bezoek van de Kerstman, de komst van de Heilige Drie Koningen en live cover bands. Het thema dit jaar is Frozen wat verwijst naar de Disneyfilm over het sprookje van de Sneeuwkoningin. Oostduinkerke heet iedereen welkom in Winterwonderland.

 

Shoppen en wintermagie 
Flaneren langs de Zeelaan kan tijdens het evenement Stijlvol Shoppen op 21 december in Koksijde. Alles staat in het teken van het Kerstfeest met mooi versierde etalages en straatanimatie. Uiteraard is ook de Kerstman van de partij en als afsluiter van de winkeldag mag je zeker de parade Mariage Fantastique niet missen.

Mariage Fantastique
Voor een liefdesspektakel moet je op 21 december om 18 u in de Zeelaan van Koksijde zijn. Theater Tol zorgt voor een parade met muzikale bruidegommen die zwevende, lichtgevende bruiden begeleiden. Het is een show met poëtische beelden en er stapt een fanfare mee met blazers en percussionisten. Het publiek wordt overspoeld door verschillende melodieën, een mix van culturen en tradities.
 
Wandelen
Op 28 december organiseert VVV Koksijde al voor de 47ste keer de winterwandeldag. Er zijn tochten van 6, 10, 16, 22 en 29 km. De wandelingen voeren door villawijken, bossen, natuurgebieden, duinen en polders.

 

Musea een Zee
Weinig badplaatsen hebben zoveel musea als Koksijde-Oostduinkerke. De vaste collecties zijn interessant en ook de tijdelijke events en activiteiten zijn boeiend, ook voor de kinderen.

NAVIGO, Nationaal Visserijmuseum
Op vrijdag 27 december (ook op 3 januari) om 14u30 is er de rondleiding ‘De Kunstwerken’ en een workshop voor kinderen van 6 tot 9 jaar: ‘Maak je eigen te gekke zeemonster’ (inschrijving gewenst via: onthaal@navogomuseum.be).
Voor de poppenspel- en knutselworkshop ‘Wonderlijk leven diep in de zee’ (3-6 j), op 3 januari om 14u30, kan je vooraf inschrijven.
 
Abdijmuseum Ten Duinen
Afspraak op 28 december voor de fantastische verteldag ‘Toen de dieren nog spraken’. Het wordt een knusse dag met prachtige verhalen, gebracht door topvertellers. Om 14u30 is er een gezinswandeling en nieuw dit jaar is de vertelwandeling voor volwassenen om 16u30. Nagenieten kan in het museumcafé waar een liveband voor gezellige muziek zorgt. Meer info kan je hier vinden. 

Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Bouwen voor de Eeuwigheid’ die nog tot 5 januari loopt. Laat je meeslepen door het fantastische verhaal over de bouw van de abdij Ten Duinen tijdens de Middeleeuwen.

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload