Antwerpse aan het hoofd van de beste golf van de Caraïben.

August 19, 2019

Scoren op de green in een paradijselijk decor. Top shots met de Curaçaose Tafelberg op de achtergrond. De Antwerpse PGA Head Golf professional, Jane Weststrate, tilt de prestaties van haar gasten naar een hoger niveau. Op de beste golfbaan van de Caraïbische archipel dan nog wel.
Het magnifieke Santa Barbara Beach & Golf Resort in Curaçao bewees zich voor het tweede jaar als ‘Best Caribbean Golf Course’, aldus de lezers van ‘USA Today’.

 

Als we haar vragen hoe ze op dit Antilliaanse eiland terecht kwam, steekt ze glimlachend van wal: “Een jaartje op een exotisch eiland werken. Een veelbelovende golfbaan opstarten. Dat dat leek me wel wat. Niet te geloven dat er 9 jaar voorbij is gevlogen. En nog steeds ben ik verslingerd aan deze idyllische plek.”
 
Best Caribbean Golf Course


“We zetten nog steeds ons beste beentje voor om de belevingswaarde naar een nog hoger niveau te tillen. Evenementen en toernooiën zorgen voor extra swing op de golfcourse.Voor wie van een uitdaging houdt, heeft het parcours best wel wat in petto! Ondertussen heeft de Curaçaose microbe mij al 9 jaar te pakken en ik geraak er niet op uitgekeken. Het blijft een constant streven naar een uitmuntende kwaliteit en service” aldus Jane.
Dat ontging ook de lezers van ‘USA Today’ niet. Reeds twee jaar op heeft het golfterrein de award gekregen van ‘Best Caribbean Golf Course’!

 De Brasschaat Open Golf & Country Club of de Old Quarry in Curaçao?

 “Op mijn 4de levensjaar verhuisde ik samen met mijn ouders en broer naar België. Ik koester mooie herinneringen aan mijn jeugdjaren. Als mid twintiger vertrok ik naar Curaçao, maar de band met het thuisland blijft, dat is zeker.
Mijn eerste holes speelde ik op verschillende golfbanen in het Antwerpse: Rinkven, Ternesse, Royal Antwerp en Cleydael. Van jongs af is de passie voor de golfsport ontstaan.

Zeker de Brasschaat Open Golf & Country Club, draag ik een warm hart toe. Bij deze club is mijn liefde en ambitie voor de sport gegroeid. Ik trainde er voor de toelating op de PGA Golf School. Ook aan de golfbaan Spiegelven in Genk is een leuke herinnering verbonden. De eerste wedstrijd met mijn GVB op zak ging richting Spiegelven, daar speelde ik meteen de sterren van de hemel. Een zegeviering die ik nooit vergeet.
Maar echt heimwee, dat valt wel mee. Daar zit de Antilliaanse sfeer en het heerlijke klimaat wellicht voor iets tussen. 1 à 2 keer per jaar zak ik steevast af naar België. Quality time met mijn familie. Want hen mis ik natuurlijk het meest.”

 

Het verschil tussen een Amerikaanse en Belgische golfer


Golf-pro Jane Weststrate kent als geen ander de specifieke behoeftes van de Belgische golfspelers.
“Belgen staan bekend als fervente en gedreven beoefenaars van de sport. Van het perfectioneren van hun slagen tot het verbeteren van hun handicap. Bij andere nationaliteiten, zoals Amerikaanse gasten, zien we dat intens oefengedrag minder.” Geen nood! Voor wie in het Santa Barbara resort verblijft is dagelijks golfplezier verzekerd. De unieke Old Quarry golfbaan bestaat uit 18 holes. En voor wie meerdere golfbanen wil ontdekken, is er in de directe omgeving nog een 18-holes en een 9-holesbaan. En wat zalig is: hier heb je al de tijd van de wereld!
“Curaçao wint aan populariteit bij de landgenoten. Terecht! Het is een fantastische vakantiebestemming: parelwitte zandstranden, idyllische baaien, heerlijk klimaat. Ook voor niet-golfers zijn er tal van activiteiten te beleven in het Santa Barbara Beach & Golf Resort.”

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload