© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Najaar in Koksijde-Oostduinkerke: gevulde activiteitenkalender voor jong en oud

August 29, 2019

Augustus 2019. De najaarsagenda van Koksijde-Oostduinkerke staat boordevol activiteiten. De musea pakken uit met tentoonstellingen, workshops, themadagen en de herfstvakantie belooft weer gezellig en vooral griezelig te worden met allerlei Halloween evenementen. Koksijde-Oostduinkerke verwacht groot en klein voor een leuk weekendje of voor de herfstvakantie aan zee!

Herfstvakantie = Halloweentijd

 

Zoals ieder jaar zal er ook tijdens de komende herfstvakantie aardig wat gerild worden in Koksijde- Oostduinkerke. Het begint al op 25 oktober met een avondlijke Halloween mountainbike toer. Bezoek alleszins het griezelige Halloweendoolhof in St-Idesbald, 1000 m2 groot en open van 26 oktober tot 3 November. Kers op de Halloween taart wordt de Halloweenstoet en het vuurwerk op 31 oktober, een avond met muziek, animatie en vooral veel griezels...

Kids event: Oostduinkerke Kids


Kinderen vinden een uitstap naar zee altijd leuk. Als ze niet kunnen wachten tot de herfstvakantie dan trek je met hen al op 21 september naar Koksijde-Oostduinkerke. Het evenement 'Oostduinkerke Kids' belooft opnieuw super te worden met  attracties en activiteiten voor alle leeftijden! Meer info 

Abdijmuseum Ten Duinen, een reis naar de Middeleeuwen

 

Tijdens een verblijf in Koksijde-Oostduinkerke moet je zeker ook een bezoek brengen aan het Abdijmuseum Ten Duinen. Het groots opgezette museum mét ruïnes van de 13e eeuwse Duinenabdij vertellen het fascinerende verhaal van de machtige abdij vanaf de 13e eeuw.
Tijdens schoolvakanties, en dus ook tijdens de herfstvakantie, is er elke woensdag om 14u30, een leuke workshop of rondleiding voor kinderen.

Tot 5 januari 2020 loopt daar nu ook de tentoonstelling Bouwen voor de Eeuwigheid die een interessante blik werpt op  het gigantische bouwproject van de Duinenabdij, op de bouwtechnieken, de materialen en over de mensen achter het bouwwerk.
Het thema van de expo wordt extra in de verf gezet met twee theatervoorstellingen i.s.m. het cultuurcentrum en Poëziecentrum. Op 27 september om 20u00 u is er Hoogbouw met woorden (een mix van poëzie en muziek), op 28 september om 20u00 de Nwe Tijd –Heimat 3 (hartverwarmend theater voor dolende zielen).

En als je er dan toch bent, pik dan ook de bijzondere VR-beleving mee, zet je Virtual-Reality bril op en je waant je terug in het jaar 1490, toen de Abdij nog volop in gebruik was.  Info: www.tenduinen.be

Bruisend najaar in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum

 

Ook de kalender van het NAVIGO-museum  staat dit najaar bol van de activiteiten.
Zo is er op elke vrijdag om 14u30, tijdens schoolvakanties, een toffe workshop voor kinderen terwijl de ouders kunnen deelnemen aan een thematische rondleiding. Meer info

Op 2 november is het Zilt feest! Vanaf het museum kan je mee naar het strand met de beroemde garnaalvissers te paard en hun collega-strandvissers, in de namiddag is het genieten van allerlei animaties en workshops in het museum.

Je zondag op een creatieve manier doorbrengen met tekenen, ook daarvoor ga je naar het NAVIGO-museum. Er is deskundige begeleiding voorzien en geen voorkennis vereist (op 17 en 24 november en 1, 8 en 15 december, inschrijven is verplicht en kan per sessie).

Ook niet te missen is de Dag van de Wetenschap op 24 november met een exclusieve kijk op de aquaria van het museum. Het museumteam neemt je mee onder de zee en je leert van alles wat je nog niet wist over de vissen (voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar).

Los van al deze activiteiten is een
bezoek aan het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum al een bezoekje waard. Je maakt er kennis met de Vlaamse vissersfamilie, IJslandvaarders en garnaalvissers te paard. Op de aquariumverdieping vind je 2 grote aquaria van elk 30.000 liter waar zo'n 20-tal soorten Noorzeebewoners wonen. Info: www.navigomuseum.be 


Kortom, ook in het najaar is er in de badplaats Koksijde-Oostduinkerke meer te doen dan het o zo fijne uitwaaien aan zee.

Voor informatie:

Toerisme Koksijde-Oostduinkerke: www.visitkoksijde.be
Abdijmuseum Ten Duinen: www.tenduinen.be
NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum: 
www.navigomuseum.be 

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload