© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • YouTube

Star Clippers Cruise in de Caraïben: Zoek de zeven verschillen!

August 20, 2019

De Caraïben in de winter, het is en blijft een droombestemming. We associëren de eilanden vaak met één beeld:  palmboom, hagelwit strand en turquoise water. De Caraïben zijn echter veel meer dan dat, elk eiland heeft zijn eigen karakter, de verschillen zijn vaak erg groot. Het landschap is nu eens vulkanisch, dan weer vlak. Het koloniale verleden bepaald vaak ook hoe het eiland er vandaag uit ziet. Sommige eilanden werken als een magneet voor de jetset andere zijn minder mondain. Bananen, chocolade of rum, elke eiland heeft zijn specialiteit.

Eén ding delen ze allemaal: een fantastisch subtropisch klimaat waar het tijdens onze wintermaanden goed vertoeven is.

Er is geen betere manier om zelf de Caribische diversiteit te ontdekken dan met een schip, en nòg beter, met een zeilschip.


Rederij Star Clippers weet al jaren het hart van menig passagier te veroveren. De in-Gent-gebouwde viermaster Star Flyer is een replica van een trotse zeilclipper van weleer, met alle moderne comfort als op een cruiseschip. Niks is mooier om onder volle zeil, met het licht ruisen van de wind in je oren, op een zwoele ochtend weer bij een andere eiland aan te komen. Avontuurlijk en met het volst respect voor maritieme tradities de Caraïben ontdekken, dat doe je met de Star Flyer.
 
De kapitein kent de Caribische wateren als zijn broekzak. Heel fijn is het om samen met hem de navigatie te overlopen, of een handje toe te steken bij het aanhalen van de zeilen. Wie wil mag in het kraaiennest klimmen, of op boegspriet genieten van het schip dat door de golven klieft.
 
Thuisbasis Sint Maarten   
 
Van 21 december 2019 tot 21 maart 2020 heeft de Star Flyer Philipsburg, Sint Maarten als thuisbasis. Dat is makkelijk omwille van de rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam en Parijs. Er zijn twee verschillende cruises, telkens van een week. Wie tijd heeft kan de twee routes combineren om nog beter van de diversiteit van de Caraïben te genieten.

Route 1: de Schatteneilanden
 
Wie kent niet het boek van Robert Louis Stevenson? Inderdaad, in ‘Schatteneiland’ wordt koortsachtig gezocht naar de goudschat van Kapitein Flint. De Britse auteur haalde zijn inspiratie in de Britse Maagdeneilanden (BME), vandaar de bijnaam Schatteneilanden.
De meeste eilanden van deze cruise zijn dan ook erg beïnvloed door het koloniale Groot-Brittannië.
 

 • Anguilla, het kleine eiland, dat nog door Columbus werd ontdekt, is een aaneenschakeling van kleine baaien met prachtige stranden. Wie een plek zoekt om eens van alles weg te zijn is hier aan het goede adres.

 • De groene bergen van Tortola geven een speciaal cachet aan dit grootste van de Britse Maagdeneilanden. Star Flyer ligt hier in de baai van Soper’s Hole, waar de megacruiseschepen niet komen.

 • In Virgin Gorda voor anker liggen laat je toe om te zwemmen of bootje te varen. Uiteraard moet je een bezoek brengen aan de Bitter End Yacht Club, en wie goed kijkt kan het privé-eiland van Richard Branson zien.

 • Jost van Dyke dankt zijn naam aan een Nederlandse zeerover. Nu is dit een paradijselijk strand met het mooiste zand van de Caraïben en geweldige strandbars. Een cocktail in de Foxy’s Tamarind Bar is een must.

 • St Kitts vormt samen met Nevis een federatie. ’s Morgens kan je shoppen in de hoofdstad Basseterre. De kleurrijke gevels op een achtergrond van groene bergen zijn het perfecte decor voor fotoliefhebbers. Sportievelingen kunnen golfen of zelfs wandelen in het regenwoud. Star Flyer zeilt tijdens de lunch richting het strand van South Friars Bay.

 • Als buitenbeentje mag St Barts de week afsluiten. Dit Franse overzeese eiland wordt wel eens het Saint-Tropez van de Caraïben genoemd. Wandel langs de megajachten in de haven van Gustavia en wie weet spot je wel een filmster of zanger. Spectaculair is de kleine luchthaven achter de heuvel, waar vliegtuigen over je hoofd scheren.

 

Route 2: de Leeward Eilanden
 
Leeward is een zeilterm. In het Nederlands spreken zeilers van loef (windward) en lij (leeward). De lijzijde, is “beneden de wind”, of de andere richting van waar de wind komt.
In tegenstelling tot de Britse Maagdeneilanden zijn de Leeward-eilanden geen geopolitieke entiteit, wat hen op cultureel vlak erg interessant maakt.

 • Nevis was ooit een Nederlands eiland. Stel je voor, tot in 1951 was er niet eens een degelijke weg. Je kan de slapende vulkaan niet missen. De wandeling tot aan de top is een sportieve uitdaging. Nevis is met het azuurblauwe heldere water ook een van de beste plaatsen om te snorkelen.

 • Cabrits was ooit een vulkanisch eiland. Nu is het verbonden met het eiland Dominica. Het schip legt aan bij het nationaal park dat bekend staat voor het tropische regenwoud met zijn prachtige orchideeën, de koraalriffen, de watervallen en pruttelende, vulkanische meren.

 • Wie Iles des Saintes bezoekt wil er meteen gaan wonen. Alles op dit Franse eiland heet je welkom, van het heerlijk pittoreske stadje Terre-de-Haut tot aan de mooie stranden. Dit is leven als god in Frankrijk, maar dan in het kwadraat!

 • De baai van Deshaies oogt als een postkaart. Star Flyer gooit hier het anker uit om het benedenwindse gedeelte van Guadeloupe te verkennen. Het landschap is bergachtig, met La Grande Soufrière als hoogste piek. Dat het een vulkaan is merk je aan de watervallen van kokend water. De wolkenformaties die boven het tropische woud voortdurend andere vormen aannemen zijn een lust voor het oog.

 • Falmouth, Antigua, is het epicentrum van de yachting. Wat ooit een werkstadje was rond de Nelson Dockyard is nu met zijn vele pubs een bruisende verzamelplaats geworden voor de bemanningsleden van grote jachten, én de gasten van de Star Flyer. Wie weet beslist de kapitein wel om een lunchbarbecue op het strand te organiseren?

 • Ook op deze cruise bezoekt Star Flyer Gustavia, St. Barts.

Een week lang zeven verschillende Caribische eilanden ontdekken? Star Clippers heet je welkom!

 

Meer informatie: www.starclippers.com

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload