© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Op zomervakantie in de Alpen? Spot de Big Five!

July 15, 2019

Zomervakantie in de Alpen is een vakantie in ongerepte natuur vol flora en fauna. Maak eens een wandeling met een mountainranger en vergeet je verrekijker niet, want met een beetje geluk spot je hier de mountain big five:

De lammergier
De gier heeft zijn naam te danken aan het feit dat men de vogel vroeger verdacht van het jagen op lammetjes. Zijn met veren bedekte hals zorgde voor de bijnaam baardgier. De lammergier heeft een vleugelwijdte van bijna drie meter. Je herkent de vogel aan zijn witte kop, lange staart én aan de heel bijzondere gewoonte om zijn witte borst te besmeuren met rode klei.

 

De alpenmarmot
De marmot is dubbel zo groot als de eekhoorn ook al is hij twee keer zo groot. Het knaagdier wordt tot 55 centimeter lang. Zijn hoge gepiep kan je gemakkelijk verwarren met het getjilp van een vogel. Ze leven boven de boomgrens en zijn dol op het graven van tunnels. Met zijn korte poten, kleine oren, lange snorharen en dikke vetlaag is de marmot een schattige verschijning.

De alpensteenbok
Is familie van de geit en komt alleen in de Alpen voor. Met een beetje geluk spot je meteen een hele roedel, want de geiten leven met hun jongen in groep. De bokken zijn groter en hebben naar achter gerichte en geringde hoorns. Ze leven vaker solitair. Je ziet ze alleen hoog in de bergen.

 

De bruine beer
Met zijn tweeëneenhalve meter stahoogte is de bruine beer een indrukwekkende verschijning. Deze berensoort heeft een opvallende schouderbult, een kleine staart en ronde oren. De over het algemeen bruine vacht varieert van lichtgelig tot zwart. Ze voelen zich thuis in het water en kunnen daar uren op de loer liggen. Opgepast, ze zijn snel en lopen tot 60 km per uur.

De wolf
De wolvenpopulatie in de Alpen groeit gestaag Het zijn oorspronkelijk dag- en schemeringsdieren, maar in Europa is de wolf veel vaker ’s nachts actief. De vacht kan verschillen van lichtgrijs tot bruin. Hoe ouder de wolf hoe meer witte haren op de staartpunt en het voorhoofd. Het zijn territoriale dieren die ook goed voelen op het land en in het water.  

 

De kans om deze en andere dieren te spotten is veel groter als je met een ranger door de natuur trekt. Zo kom je ook meer te weten over het leven in de nationale parken en over het gedrag van de dieren in het bijzonder. Je keert met een reeks prachtige foto’s huiswaarts. Vogelkenners weten het allang: met de kijkers van Swarovski Optik ben je voor elke ontdekking perfect uitgerust. Voor een vakantie in de Alpen is de CL Pocket Mountain een goed model door zijn compactheid en lichtgewicht. Met een optimaal kijkcomfort en een groot gezichtsveld kun je de bewegingen van de dieren goed volgen. Kijk voor meer informatie over Swarovski Optik op www.swarovskioptik.com.

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload