© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Koksijde- Oostduinkerke, badplaats met sterke sportieve troeven

Het prachtige zandstrand en de 700 hectare natuurgebied maken van Koksijde-Oostduinkerke een unieke bestemming voor een sportieve vakantie aan zee. Sportmogelijkheden genoeg, zeker met zoveel faciliteiten en evenementen, die het sportieve karakter van de badplaats extra in de verf zetten.

Om te sporten zijn niet alleen de omgeving maar ook de infrastructuur belangrijk. Koksijde-Oostduinkerke heeft allebei. Aan ruimte, natuur, gezonde lucht, bossen, duinen, strand en prachtige ligging is er geen gebrek en als je wilt sporten dan is er wat je nodig hebt: clubs, materiaal om te huren, monitoren, zomerkampen, initiatie, wedstrijden, sportieve evenementen…. op maat van elke leeftijd, van jong en oud.

 Zwemmen
Zomervakantie aan zee, dat is zeker zonnen en zwemmen maar in Koksijde-Oostduinkerke hoeft zwemmen niet per se in zee. Er is het 25 meter Zwem- en recreatiebad Hoge Blekker en vooral het Strandbad Oostduinkerke op de Zeedijk, een unicum aan onze kust. Er is een afzonderlijke waterspeelplaats met kleuter- en peuterbad. Zwem, geniet van de waterpret… met uitzicht op zee !
 

Golf
Koksijde Golf ter Hille is bekend om zijn unieke ligging, in het duingebied tussen de kuststrook en de Polders. Het golfterrein heeft een driving range met 25 afslagplaatsen, een shortcourse met 9 holes en een championshipcourse met 18 holes. Wil je kennismaken met de golfsport, in de gezonde zeelucht, volg dan een initiatie of een heus lessenpakket.

 Beachclubs
Ben je gefascineerd door de zee en wil je toffe watersporten beoefenen, met een vleugje adrenaline, zoals windsurfen en kitesurfen, dan vind je in Koksijde de nodige sportverenigingen en ook sympathieke beachclubs. Je kan er materiaal huren, zomerstages lopen en je zal vooral nieuwe vrienden maken want de sfeer is top. Surfclub Windekind is een surfclub op het strand in Oostduinkerke met een gezellig clubhuis waar je kunt eten en drinken.  In surfschool Shorebreak ga je golf- en windsurfen. Er zijn surflessen op maat, een funcamp met leeftijdgenoten en je kunt er alle materiaal huren. In Sycod Oostduinkerke kan je leren zeilen, zeekajakken, kiten, windsurfen en rijden met een zeilwagen. De beachclubs zijn uitgelezen plaatsen voor jongeren om zich uit te leven terwijl ze toffe sporten beoefenen.

Sportterreinen
Verspreid over de badplaats vind je zowat overal sport- en speelterreinen en die zijn voor iedereen vrij in gebruik. Voor een partijtje petanque ga je naar de Bolledroom in Oostduinkerke en ook skaters gaan die richting uit want ze vinden er het grootste skatepark van de Westkust. Er zijn verschillende openlucht basketbalvelden en wie eens een bal naar doel wil trappen gaat naar het Trapveld Noordduinen of Hazebeek. En verder zijn er sporthallen, sportcentra, turnzalen en sportparken om de meest uiteenlopende sporten te beoefenen.

 Wandelen en fietsen
Met zijn uitgestrekt bos- en duingebied is Koksijde-Oostduinkerke zeer geliefd bij fietsers en wandelaars. Bewegwijzerde wandelroutes (Artiestenwandelroute, IJslandvaarderswandelroute, etc) doorkruisen het groene gebied en lokale fietsroutes sluiten aan op de Fietsnetwerken De Kust, De Westhoek en het hinterland in West-Vlaanderen. Het mountainbike parcours Paul Herygersroute, grotendeels in het natuurgebied Noordduinen, is 28 km lang. In Koksijde-Oostduinkerke kan je op verschillende plaatsen fietsen huren.

Sportevenementen
Op 17 juli zijn alle joggers present op het strand van St-Idesbald voor de Beach Run, een fantastische strandloop voor jong en oud (5 of 10 km, voor kinderen 1 of 2 km). Tennisliefhebbers verzamelen in Koksijde voor de Flanders Ladies Trophy Koksijde (5-11 augustus) en voor de Men’s Trophy Koksijde(12-18 augustus). Al voor de twaalfde keer wordt de Toeristische Wandelzoektocht georganiseerd. Het parcours door de Noordduinen is 6 km lang. Het is een leuke familie activiteit, elke dag tot 15 augustus.

Voor informatie: www.visitkoksijde.be

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload