Bjorn, Olof en Jojo in het Berenbos

Eindelijk is het zover, het stukje paradijs voor onze drie nieuwe beren is zo goed als klaar! Nog enkele laatste details en dan mogen onze drie jonge knapen eindelijk helemaal los in hun Berenbos!

 

Gebaseerd op hun natuurlijke habitat
Het verblijf van bijna twee hectare groot is een prachtig stukje pure natuur waar de dieren zich helemaal kunnen uitleven: spelen, klimmen, zwemmen, alle elementen van hun oorspronkelijk leefgebied zijn hier aanwezig:

  • Een dichtbegroeide, bosrijke zone

  • Een open vlakte met jonge planten

  • Rotsen met waterpartijen

Om de biotoop zo natuurlijk mogelijk te houden, werden er verschillende bomen en struiken geplant die typisch zijn voor deze streek: zwarte den, eik, beuk, esdoorn, maar ook kleinere soorten zoals de egelantier, jeneverbes of hulst.

Een gloednieuwe infrastructuur
In het Berenbos werd tevens een nieuw functioneel complex opgezet. Een slaapplaats voor de dieren, een praktijkzaal voor de dierenarts, een quarantaine zone, maar ook enkele technische gebouwen voor de andere kolos van het Wildpark: de bizon. Dankzij deze moderne infrastructuur kunnen we in optimale omstandigheden verder werken aan de talrijke programma’s voor bescherming en herinvoering van deze bijzondere soort.
 
Het berenbos in enkele cijfers
- Meer dan 10.000m² oppervlakte volledig gewijd aan de drie mannetjes
- Bijna 5000m³ aan aarde werd er verplaatst
- 400m² aan waterpartijen
- 1500 ton aan rotsen werden naar de site vervoerd
- Meer dan 500 struiken en 100 bomen zijn er geplant

Het grootste insectenhotel van België
Het stopt maar niet, de nieuwigheden op het Domein! Donderdag huldigden we namelijk ook het allergrootste insectenhotel van België in! Verwerkt in één van de technische afdelingen als een natuurlijke vegetatiemuur van veertien vierkante meter, biedt dit hotel meerdere pedagogische mogelijkheden. De bedoeling is om de jeugd te sensibiliseren met de rijkdom van onze fauna en flora. 

De belangrijkste gast van dit hotel is uiteraard de bij, maar alle andere vliegende wezens komen zeker en vast ook eens langsfladderen! Het hotel biedt verschillende schuil- en verstopplaatsen en is gemaakt om heel lang mee te gaan. Leven en laten leven is de slogan!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload