© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Een reis naar de tijd van Leonardo Da Vinci

June 25, 2019

Op het pad van een genie in de omgeving van Florence 

Een boerderij die gebouwd werd in de tijd dat Leonardo da Vinci leefde, in de buurt van zijn geboortestad Vinci, opent vanaf nu zijn deuren voor vakantiegangers.

 Leonardo Da Vinci, wereldberoemd schilder, architect, ingenieur, wetenschapper overleed 500 jaar geleden en dit jubileumjaar wordt gevierd met talloze evenementen en tentoonstellingen.
De geboorteplaats Vinci is een toeristische trekpleister. Boven op een heuvel aan de rand van het stadje staat een authentieke Toscaanse boerderij die ook vijf eeuwen oud is. Dit historisch huis is nu een geliefde vakantiewoning voor mensen die uit alle hoeken van de wereld komen. Het is vakkundig gerestaureerd en het staat op enkele kilometers van Casa Natale di Leornardo, de vermoedelijke geboorteplaats van de beroemde kunstenaar.

 

 

Op het mooie terrein zijn er twee vakantieappartementen, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Men kan ook beide appartementen gezamenlijk reserveren. Er is een appartement voor twee personen en een appartement voor 8 personen, op twee verdiepingen. Rustiek en comfortabel, zo kan je de inrichting omschrijven, met grove stenen muren, houten balken, een rustieke open haard en gemoedelijke zetels en kingsize bedden.

 

De tuin is mediterraan met terrassen, een zwembad in de zon en een schitterend uitzicht. Alles is hier aanwezig, voor tafelvoetbal en tafeltennis en er zijn fietsen waarmee je de omgeving kan verkennen. Er is gratis internet, satelliet tv en airco.

 In het nabijgelegen Vinci herinnert alles aan de schilder die er zijn vroege kinderjaren doorbracht. In het Museo Leonardino zijn schetsen, notities en replica’s van zijn uitvindingen tentoongesteld. Beklim de historische toren en bewonder het Toscaanse landschap. De kunststeden Florence en Lucca liggen maar 50 km verderop.
 
Info en prijzen: www.belvilla.be/IT-50059-19

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload