© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Hoera, babyboom op het Domein van de Grotten van Han!

Geboortenieuws uit het Wildpark van het Domein van de Groten van Han. Met veel vreugde kondigen we volgende geboortes aan: vier poolwolfpups , een bizonkalfje, twee pluizige rendiertjes, verschillende snoezige oerosjes, przewalskiveulens, hertenkalfjes, everzwijnbiggetjes en moeflonlammetjes! Alle families stellen het wel en de kleintjes verkennen vrolijk de wereld om zich heen!

 

 

Babyboom in het Wildpark
De ene babyborrel na de andere volgt zich op in het Wildpark: in de vallei van de bizons beviel  Sparion van een gezond bizonkalfje, twee pluizige rendiertjes vrolijken het rendierverblijf op en verschillende snoezige oerosjes, przewalskiveulens, hertenkalfjes, everzwijnbiggetjes en moeflonlammetjes zorgen voor veel “oohs” en “aahs” !


Vier schattige poolwolfbaby’s
Het mooiste nieuws is er misschien wel bij de poolwolven. Vorig jaar werden we verblijd met één pupje, Greya, die door de jonge mama Keysa met veel liefde en geduld werd grootgebracht. Greya is nu een trotse grote zus van vier wollige bolletjes en omringt haar twee kleine zusjes en twee broertjes met evenveel liefde als haar mama. De pups hebben voorlopig nog geen naam.
Op 16 mei hebben onze parkrangers de vier pups van veertien dagen oud ontdekt in hun hol. Ondertussen zijn ze met succes onderzocht, gevaccineerd en gechipt. Ze bevinden zich allemaal in perfecte gezondheid.

 

 

Flexibel en intelligent
Wolven zijn bekend voor hun intelligentie en flexibiliteit. Het is dankzij deze eigenschappen dat de wolf - wellicht het meest bejaagde zoogdier ter wereld - toch heeft weten te overleven. De poolwolf kan leven bij temperaturen van -60°, overleeft zonder probleem weken zonder voedsel en jaagt soms dagen aan een stuk. En doordat de mens zich nooit heeft kunnen vestigen in het koude Alaska is de poolwolf, in tegenstelling tot alle andere wolvensoorten, niet verdreven en komt hij nog altijd voor in zijn oorspronkelijke habitat!

Het Domein van de Grotten van Han is alle dagen open voor kraambezoek.

INFO : www.grotte-de-han.be/nl

 

 

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload