Verrassende zomer- en herfstcruises vanuit Nederland met Holland America Line’s Rotterdam

Rotterdam, mei 2019 - In de periode van mei tot en met half oktober vaart traditiegetrouw het vlaggenschip Rotterdam vanuit Nederland. De cruises vanuit Rotterdam en Amsterdam variëren van 7 tot maar liefst 34 nachten. Het mid-size schip van premium klasse cruisemaatschappij Holland America Line vaart naar de Baltische Staten, Noorse Fjorden, de Noordkaap, de Britse Eilanden, IJsland, Groenland en Spitsbergen. Van dichtbij huis op cruise vertrekken, zonder te moeten vliegen én met meer bagagevrijheid, allemaal voordelen van het kunnen inschepenen in Rotterdam of Amsterdam. 

 

Eind april vertrok het schip de Rotterdam voor de eerste cruise vanuit Rotterdam. De Rotterdam is, eveneens alle andere schepen van Holland America Line, een mid-size schip, met plaats voor 1.404 gasten, hierdoor heerst een intieme sfeer aan boord.

 

 

Parels van de Baltische Staten
Tijdens cruises naar de Baltische Staten verkennen reizigers het bruisende Berlijn, charmante Tallinn en de gezellige straten van Stockholm. Ook legt deRotterdam aan in de havens van Kopenhagen en Helsinki. Het gevarieerde reisschema bevat daarnaast een verblijf met overnachting in Sint-Petersburg, zodat gasten in alle rust de vorstelijke monumenten van deze bijzondere stad in zich op kunnen nemen. Daarnaast gaat het wereldberoemde museum de Hermitage exclusief voor Holland America Line gastenin de avonduren open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noorse Legenden en Vikingsaga’s
Met de achtdaagse cruises naar de Noorse Fjorden bezoeken gasten de mooiste dorpjes, visserssteden en blauwgroene fjorden. De Geirangerfjorden zijn één van de hoogtepunten.

 

Deze fjorden behoren tot de langste en diepste ter wereld, met enorme kliffen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Ook tijdens de achtdaagse Vikingssaga’s zijn de majestueuze fjorden en betoverende steden van Noorwegen de bestemming.
 
De Noordkaap
Tijdens de prachtige cruises van veertien nachten naar de Noordkaap bewonderen passagiers het ene na het andere imposante fjord. De Noordkaap is een hoge landtong in het hoge noorden van Noorwegen, waarvandaan bezoekers een schitterend uitzicht hebben. Hier staat het bekende ‘Globe Monument’: een wereldbol die symbool staat voor het noordelijkste puntje van Europa. Er wordt eveneens een bezoek gebracht aan Honningsvåg, een dunbevolkte nederzetting met een rijk cultureel leven. Vanuit hier kunnen gasten te voet of per terreinwagen de rest van het ruwe Noordpoolgebied ontdekken.
 

Noordelijke Eilanden
Met de cruises van zestien nachten naar de Noordelijke eilanden worden de prachtige Noorse Fjorden gecombineerd met ruig IJsland. Daarnaast leggen cruisereizigers aan bij de Faeröer-eilanden, ervaren zij de bijzondere cultuur van de Shetlandeilanden en worden de highlands in Schotland aangedaan.
 
Vlaggenschip de Rotterdam

 

Met plaats voor 1.404 gasten voelt de Rotterdam sfeervol en intiem aan. Met haar kunst- en antiekcollectie, brede teakdekken en klassieke lijnen roept de Rotterdam herinneringen aan de nautische traditie op, maar combineert deze met geavanceerde voorzieningen. Het schip beschikt over meerdere categorieën staterooms, inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Hierdoor kunnen gasten heerlijk buiten hun stateroom zitten. Zoals op ieder Holland America Line schip zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak. Aan boord genieten gasten van kookdemonstraties en kookworkshops. In de specialiteitenrestaurants worden gerechten van over de hele wereld geserveerd. Met de lezingen en activiteiten van BBC Earth Experiences verkennen cruisereizigers de wonderen der natuur.

 

Meer informatie en boekingen via www.HollandAmerica.com

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload