© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

Vendée, suppen op alle mogelijke manieren

May 14, 2019

De Vendée, land van water en uitgestrekte landschappen, leent zich perfect voor watersporten in openlucht. De streek is een paradijs voor liefhebbers van stand-up paddle, een hippe sport met tal van varianten en combinaties met andere sporten. We sommen graag de 5  leukste manieren om te suppen of peddelsurfen op.    

Atlantische Oceaan, meren, kanalen, moerassen… De Vendée is een ideale bestemming om zich te ontspannen en te genieten van de natuur. Zowel op het land als op het water. Surfen en planken zijn allang vaste waarden in het plaatselijke landschap, maar nu is ook Stand-Up Paddle (of afgekort SUP) aan een veroveringstocht begonnen op het water van dit departement. Vijf ideeën voor activiteiten op een surfplank in de Vendée:

 

Fitnessen op een surfplank: je moet eraan denken, maar de combinatie van de twee zet je hele lichaam in beweging en zorgt voor een intens goed gevoel. Bovendien ontwikkel je spieren. Na enkele minuten leren suppen en een korte opwarming begint de fitness-sessie (benen, buik- en bilspieren, armen, cardio), die eindigt met relaxatie. De natuur geeft je veel energie en doet je helemaal herbronnen. Kom het allemaal ontdekken in het kanocenter van de Auzance in  l'Ile d'Olonne

 

Stand-up paddle in ‘Groen Venetië’: geen betere plek om te leren suppen dan de rustige wateren in het hartje van een ongerepte natuur, in het Marais Poitevin. De aanlegsteigers bieden de ideale omstandigheden om droog te blijven en te genieten van een ongelofelijk uitzicht op de abdijen of de dieren in het moerasgebied van nabij te observeren.
 
Yoga op een surfplank: deze activiteit van pure relaxatie combineert verschillende yogapraktijken met suppen. Yoga op zacht kabbelend water: een magische ervaring! De gekozen locaties zijn over het algemeen de kalmste plaatsen in de natuur, bij voorkeur een meer of ander rustgevend water.

 

Suppen en aperitieven met oesters: afspraak in La Cabane in Brem-sur-Mer, niet zo ver van Sables d’Olonne. Van daar vertrek je alleen of onder begeleiding van een monitor voor een tocht op de rivieren de Vertonne en de Auzance te midden van de moerassen en, als je nog energie hebt, naar de oceaan die vlakbij is. Na de inspanning volgt ontspanning in de vorm van een oesterdegustatie in de vroegere oesterhut die omgebouwd is tot een watersportcentrum en oesterbar.
 
Suppen met een kampioen: Surfen, bodyboarden, kneeboarden, Hawaïaanse kano en natuurlijk stand-up paddle… het watersportcentrum Octopus is gespecialiseerd in alle disciplines waarbij een plank wordt gebruikt. Dit sportcentrum op het strand van Granges in Sables d’Olonne wordt uitgebaat door twee watersportfanaten, waaronder Caroline Angibaud, vicewereldkampioen stand-up paddle in 2014. Een uitstekende kans om deze sportdiscipline te ontdekken of je te vervolmaken dankzij de tips van een grote prof.

 Voor meer informatie: www.vendee-tourisme.com  

De Vendée ligt aan de Franse Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. Het ligt op zo’n ongeveer 750 kilometer rijden van Brussel of je kan vliegen op de luchthaven van Nantes. De toeristische hoogtepunten van deze unieke vakantiebestemming zijn de 140km lange zandstranden en de prachtige eilanden. Het lichtglooiende binnenland is een paradijs voor fietsers die op hun reisroute kennismaken met architecturale juweeltjes en waardevol erfgoed. Voor de liefhebbers van watersport is De Vendée een trekpleister van formaat, zowel voor watersportliefhebbers als voor wie zich aangetrokken voelt tot magische, onbekende en verdoken plekjes. De Vendée is een fantastisch ontspanningsgebied, gezegend met zeer veel uren zon.

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload