OP DE FIETS ROND LEIDEN MET BOERENKAAS, TULPEN EN ZILVER

May 13, 2019

Ontdek de  boerenkaasroute, het zilververleden, de bollenstreek en de 444-fietsroute.   
 
Het Zuid-Hollandse Leiden is een prachtige stad, op tien kilometer van de kust en de bollenstreek. Ideale uitvalsbasis voor enkele van de mooiste fietsroutes van Nederland.  Ontdek het mooie hinterland van Leiden met zijn waterplassen, duingebieden, kastelen en bloemenvelden. In juni worden twee nieuwe fietsroutes gelanceerd en kan je al fietsend boerenkaas en het zilververleden ontdekken.

 

 

 

Leiden heeft op één na het grootste historische centrum van Nederland. Zo’n grote binnenstad laat zich te voet maar ook met de fiets verkennen, langs het geboortehuis van Rembrandt, de vele hofjes, de Pieterskerk, de Hortus botanicus en verder de buitenwijken. Leiden, op slechts tien kilometer van de kust en centraal in het aantrekkelijke Zuid-Holland, is een ideale uitvalsbasis om te fietsen. Er zijn verschillende bewegwijzerde en veilige fietsroutes, door prachtige natuur vol afwisseling en langs tal van plekken die je moet zien, de Hollandse Plassen, het Groene Hart en het Nationaal Park Hollandse Duinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe routes 
Aan de bestaande fietsroutes worden in juni enkele nieuwe bewegwijzerde routes toegevoegd:
 
De Boerenkaasroute (17 km) voert door het groene Leidse Ommeland met zijn vele kaas- en zuivelboerderijen. Bij de kaasmakers kan je proeven en wat energie opdoen. Tijdens het bezoek luister je naar verhalen over de streek en de streekproducten.
 
Tijdens de Zilverroute (21 km) ontdek je het zilververleden van het groene Voorschoten, aan de rand van Leiden. In 1858 werd hier een zilverfabriek opgericht. Dit zorgt voor mooie verhalen en in de dorp vind je vele rijksmonumenten zoals de Zilverfabriek van Van Kempen en Begeer en het kasteel Duivenvoorde.

 

Fietsen naar Keukenhof
Leiden heeft de oudste botanische tuin van Nederland en hier werd de eerste tulp van Nederland gepland. Intussen is de tulp uitgegroeid tot het symbool van Nederland. De fietsroute Leiden-Keukenhof (16 km)staat uiteraard ook in het teken van de tulp. Je doorkruist uitgestrekte tulpenvelden en je bezoekt Keukenhof waar circa zeven miljoen bloemen voor een echte Hollandse sfeer zorgen (open tot en met 19 mei). Het is mogelijk om door het duinengebied van Noordwijk terug naar Leiden te fietsen (lengte rond 35 km).
 

444-fietsroute naar zee
In 2019 bestaat de universiteit van Leiden 444 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag werd een fietsroute samengesteld van precies 44,4 km, langs de mooiste plekjes van Leiden, Den Haag en alles wat daartussen ligt. Het is een prachtig parcours, langs strand, bos, duin en stad. Trek er op uit met het ganse gezin en neem je picknick mee want er zijn veel uitnodigende plekjes midden de natuur. Als kers op de taart geniet je op het strand van een mooie zonsondergang.

 

 

In de loop van 2019 worden nog meer fietsroutes rond Leiden ingereden zoals Molens & Meer, Trekvaart, Kust, Limes en Boterhuispolder. Van elk van deze routes is een fietsfolder beschikbaar bij VVV Leiden, prijs € 2. In Leiden kan je op verschillende plaatsen fietsen huren.
 
Meer info op: Leiden.nl

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload