© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Schattige beelden van nieuwe baby bizon

 

Goed nieuws op het Domein van de Grotten van Han! Vorige woensdag, op 24 april, werd een kleine Europese bizon geboren. Moeder en baby zijn in goede gezondheid en het kleintje huppelt al vrolijk rond. Bezoekers kunnen het gelukkige gezin observeren in hun natuurlijke omgeving, in het Wildpark.

 

Bedreigde diersoort
Het Domein van de Grotten van Han zet zich in voor de bescherming en het behoud van de natuur en dieren uit onze contreien. Daarom neemt het deel aan talrijke herintroductieprogramma's voor bedreigde soorten zoals het EEP, het Europese programma voor bedreigde diersoorten. Bijna een eeuw geleden stond de buffel op het punt van uitsterven en de soort werd maar op het nippertje gered. Ondanks dit soort initiatieven en het feit dat de bizon het grootste wilde landzoogdier van Europa is, blijft de Europese bizon een bedreigde diersoort. Deze recente geboorte op het Domein is dus zeer goed nieuws!  

Back into the wild

Het geslacht van de baby bizon is nog niet gekend, en daarom heeft het kleintje nog geen naam gekregen. In de loop van de volgende dagen zal het geslacht duidelijk worden en wordt de naam bepaald. Ondertussen kan je hem of haar alvast komen bewonderen in de vallei van het Wildpark! 

Roze of blauw? 
Sinds 1999 is het Domein van de Grotten van Han een belangrijke speler in de herintroductie van Europese bizons in hun natuurlijke omgeving.  In 2015 werden er nog 6 bizons, allemaal afkomstig van Han-sur-Lesse, in het wild uitgezet in de ongerepte natuurgebieden van Roemenië. Volgend jaar wordt er weer een gelijkaardig programma gelanceerd met 3 vrouwelijke bizons van het Domein.

 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload