BELEEF LEIDEN IN EEN WERELD VAN LICHT, MAGIE EN MUZIEK

April 16, 2019

Theater vanop de grachten, muziek in de hofjes en slapen in openlucht
 
Ontdek Leiden op een andere manier en laat je betoveren door magische theaterspektakels vanop de grachten met Leiden als Schemerstad. Geniet van een streepje muziek in alle stijlen tijdens de Hofjesconcerten. En beleef eind juni een magische nacht in het grootste openluchthotel ter wereld. 

 

Schemerstad

‘Theater tussen dag en nacht’, zo kan je het festival Schemerstad het best omschrijven. Op 7 en 8 juni wordt de tiende editie van dit apart theaterspektakel georganiseerd. Laat je meevoeren op de Leidse grachten langs verschillende theaterstukken, lichtspektakels en dansacts, door een wereld van licht en magie tegen de schitterende achtergrond van de stad. Het publiek volgt de theaterstukken vanuit de boot. Men kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Varen op de Leidse grachten, in de invallende duisternis is betoverend en Schemerstad wordt een verbluffende ervaring.

 

 Hofjesconcerten

De Leidse hofjes, 35 in totaal, zijn stuk voor stuk idyllische plekjes in de binnenstad, weg van het stadsrumoer. De Hofjes zijn dicht bij elkaar staande huisjes rond een gemeenschappelijke binnenplaats, een tuin of een parkje. Je kan ze vergelijken met onze Begijnhoven, maar dan compacter. Tijdens het Pinksterweekend worden concerten georganiseerd in deze hofjes waaraan 150 musici deelnemen. Er is voor elk wat wils, volksmuziek, jazz, pop, klassiek of oude muziek. Ook op andere plaatsen zijn er 'overdekte' concerten, o.a. in de Pieterskerk. Informatie over het volledige programma en over de locaties kan je hier vinden.

 

Openluchthotel
Van 20 tot 22 juni kunnen gasten op bijzondere wijze de dag en nacht doorbrengen op unieke locaties in het centrum van Leiden. De stad wordt namelijk omgetoverd tot het grootste openluchthotel ter wereld. Op de verschillende locaties zullen gastenkamers in openlucht worden ingericht door kunstenaars en vormgevers. Stel je voor; slapen in de tuin van de Lakenhal, in een naar lavendel geurend hofje of naar de sterren kijken vanaf een kingsize knuffelbed. Een bijzondere ervaring gevolgd door een heerlijk ontbijt op de Burcht. Ook als je niet tot de hotelgasten behoort ben je meer dan welkom en valt er genoeg te beleven. Laat je verrassen en verwonderen!

Een overnachting kost € 65,- per persoon per nacht, inclusief avondprogramma, beddengoed en ontbijt. Reserveren kan hier.

 

Liever niet in de openlucht overnachten? Om de stad Leiden echt te ontdekken, moet je langer dan één dag blijven. Daar hoort dan natuurlijk een overnachting bij! Leiden heeft genoeg keuze. Overnacht je liever in een boutique hotel of hou je van meer luxe? Ontdek het zelf! Bekijk op leiden.nl de hotels en hun arrangementen.

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload