Vogels spotten in de lente

April 9, 2019

De lente is in het land, een gouden tijd om vogels te spotten. Miljoenen vogels reizen over de continenten, ze zijn hier op doorreis of vinden bij ons een plek om nesten te bouwen. België heeft veel van die rust- en woonplaatsen waar je de natuur in volle lente explosie kan bewonderen en vooral vogels spotten. Vergeet je verrekijker niet, een Swarovski Optik, een topmerk met topkwaliteit, onmisbaar om voluit te genieten !

 

 

Er zijn heel wat beschermde natuurgebieden in België, kleine en grote, en elk van deze plekken is een specifieke biotoop die bepaalde vogelsoorten lokt. Neem alvast je verrekijker mee naar volgende natuurgebieden.
 
DE UITKERKSE POLDER
Het natuurreservaat Uitkerkse Polder ligt in West-Vlaanderen, net achter de kustlijn. Het is minder bekend dan het Zwin maar zeker niet minder interessant. In de winter strijken hier duizenden wilde ganzen neer terwijl de lente het toneel is van duizenden weidevogels. De Uitkerkse polder wordt ook wel eens de grootste kraamkamer van Vlaanderen genoemd. De weilanden, doorsneden met plassen en beken, zijn uitstekende broedplaatsen. Vogels zoals de grutto, de kievit en de kluut zijn er in grote aantallen te zien. Als je goed observeert zal je ook de mooie Blauwborst zien, een kleine zangvogel waarvan er circa 60 paren worden geteld in dit polderland. Gebruik hiervoor de zakverrekijker CL pocket van Swarovski Optik. Dankzij de vergrotingen van 8x of 10x zal je het zangvogeltje horen én zien (www.uitkerkse-polder.be).

 

 

VIJVERLAND DE WIJERS
In hartje Limburg ligt het land van de 1001 vijvers, grote en kleine waterplassen met honderden vogels die hier rusten of nesten. De Wijers is een geliefde bestemming voor ouders met kinderen. Je kan er fietsen, wandelen en vogels observeren vanuit kijkhutten en uitkijktorens. Vergeet ook hier je verrekijker niet want de lente is een prima periode om riet- en moerasvogels te spotten. De bijzonderste soorten zijn Woudaap, Waterral, Kleine zilverreiger, Roerdomp en Baardman (www.dewijers.be ). De bezige vogels in het riet kan je goed bekijken met de vederlichte verrekijker CL Companion.
 
DE ARDENNEN, EEN VOLGELLAND
De uitgestrekte bossen en de rivierdalen in de Ardennen zijn de thuishaven van tientallen soorten vogels. Eén van de beste plaatsen om in april, mei en juni vogels te spotten is de streek rond Herbeument. Langs de rivier de Semois zie je een keur aan prachtige vogels: zwarte ooievaar, rode wouw, grauwe klauwier, zwarte specht.  Soms liggen de nesten zoals die van de zeldzame orpheusspotvogel in een bosje op een riviereilandje. Ze zijn dus moeilijk te spotten maar met een ATS 80 telescoop van Swarovski Optik, lens 80 mm, krijg je gemakkelijk de details te zien (www.herbeumont-tourisme.be).

 

 

Van de Belgische kust tot in de Ardennen zijn er honderden plaatsen om tijdens de komende maanden vogels te bewonderen. Je hoeft eigenlijk nooit ver te reizen want zelfs in de stadsrand zijn er mooie vogelpopulaties zoals in Bourgoyen-Ossemeersen, op maar drie kilometer van het Gravensteen in Gent.

Neem altijd de beste en passende verrekijker mee: www.swarovskioptik.com/travel

 

 

Over Swarovski Optik
Het hoofdkantoor is gevestigd in Absam, Tirol. Het maakt deel uit van de Swarovski-bedrijvengroep. Het Oostenrijkse bedrijf, opgericht in 1949, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische instrumenten met een groot bereik. De verrekijker, telescopen, richtkijkers en optische instrumenten zijn producten van dé keuze van veeleisende gebruikers. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op innovatieve kracht, kwaliteit en functioneel en esthetisch ontwerp. De waardering van de natuur is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie en wordt weerspiegeld in de milieuvriendelijke productie en lange termijndeelnames aan projecten op het gebied van natuurbehoud. De omzet in 2017 bedroeg 146,3 miljoen euro (2016: 140 miljoen euro), met een exportratio van 91%. Het bedrijf heeft ongeveer 950 werknemers. Voor meer informatie: Swarovski Optik

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload