© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

Vendée in vogelvlucht

March 26, 2019

250 kilometer ongerepte kust, 140 kilometer fijne zandstranden, 18 badplaatsen en 2 eilanden, dit is de Vendée. Het voor Belgen relatief onbekende departement, gelegen aan de westkust van Frankrijk ten zuiden van Nantes, is een favoriete vakantiebestemming van de Fransen.  Deze foto’s tonen waarom.

© A. Lamoureux. Totale rust vind je op het eiland Ile d’Yeu. Het is de favoriete bestemming van onze koninklijke familie die je er regelmatig op de fiets tegenkomt op weg naar hun villa.

 

© A. Lamoureux. De Vendée heeft 18 badplaatsen, de ideale uitvalsbasis voor een vakantie. Daarenboven is Saint Gilles Croix de Vie de hoofdstad van de sardines! Smakelijk!

 

© Vendée Tourisme. Het zuiden van de Vendée wordt ook wel het Groene Venetië genoemd door de talloze kleine kanaaltjes die door het Marais Poitevin krioelen.

 

© Vincent Curutchet. Om de vier jaar vindt de legendarische Vendée Globe plaats, de enige non-stop solozeilwedstrijd rond de wereld. Tijdens de editie van 2020 waagt een Belg, Denis Van Weynbergh, zich aan het avontuur. Het vertrek is voorzien op 8 november.

 

© A. Lamoureux. Le Passage du Gois is een 4,5 kilometer lange weg naar het eiland Noirmoutier. Tweemaal per dag wordt de weg volledig overspoeld bij hoogtij.

 

© A. Lamoureux en Vendée Tourisme. Het lijken haast schilderijen, maar niets is minder waar. Pointe d'Arçay (boven) is een nationaal natuurreservaat, L’Aiguillon sur Mer (linksonder) heeft een authenthiek vissershaventje en plage du Veillon (rechtsonder) wordt gezien als één van de beste stranden van de streek.

 

© A. Lamoureux. Het binnenland is ook zeker de moeite. Naast de vele moerassen heb je er weilanden omringd door hagen. De kleine heuvels typeren het idyllische landschap.

 

Voor meer informatie: www.vendee-tourisme.com  

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload