Paasvakantie aan zee, in Koksijde-Oostduinkerke

March 13, 2019

Joepie, met Pasen gaan we naar zee want het voorjaarszonnetje lonkt al op het strand. Op naar Koksijde-Oostduinkerke en de kinderen gaan mee want daar is van alles te doen. De Paashaas is kwistig met paaseieren en je kan knutselen, de Spartarun lopen, uitwaaien op het wijde zandstrand, genieten van een frisse boswandeling en nog veel meer.
 
Koksijde-Oostduinkerke is met zijn prachtige strand, uitgestrekte natuurdomeinen, musea en goed gevulde evenementenkalender het jaar rond een top-vakantiebestemming. Maar tijdens de paasvakantiewordt de badplaats nog aantrekkelijker. Er is zoveel te doen, zo dicht bij huis en lentekriebels krijg je er bovenop. Dit zijn de activiteiten die je niet mag missen. Er is voor elk wat wils.

 

Junior Spartarun – 6 april


Kinderen van 7 tot 15 jaar zullen maar al te graag meedoen aan deze loopwedstrijd met uitdagende hindernissen. Het parcours door de duinen en over het strand is prachtig. Geen zin om mee te lopen? Kom dan de Junior Spartans aanmoedigen!

Koksijde Kids – 13 april


Zonder twijfel het coolste kinderevenement tijdens de paasvakantie, een supertoffe dag met leuke attracties voor alle leeftijden, van de allerkleinsten tot de tieners. In het speeldorp zijn er springkastelen, een klimparcours, een racepiste voor kleuters, een survivalbaan, een trampoline, een hangbrug en nog veel meer. Dolle pret verzekerd, ook voor waaghalzen en avonturiers die langs een staalkabel pijlsnel naar beneden glijden of in vrije val van de Sky-fall springen (open 10.30-18 uur, Zeelaan, € 2).

Nog meer zin in sport ? Doe mee aan de Koksijde Trail op 20 april. Loop en wandel, ook off-road, door duinen en gebouwen. Zo leer je Koksijde van binnen en van buiten kennen.

Paasweekend mét chocolade eieren


Op paaszaterdag is er vanaf 8 uur aan de Zeelaan een Bloemenjaarmarkt. Wie van bloemen houdt, vindt er zijn gading en tuinliefhebbers doen er inspiratie op.  Het wordt een onvergetelijk paasweekend in Koksijde-Oostduinkerke want de Paashaas is present en hij nodigt alle kinderen uit voor eenpaaseierenraap in het duinzand van de Hoge Blekker (21 april om 11 uur). Ga richting St-Idesbald waar al vanaf 7 uur een Rommelmarkt plaatsvindt. 

En ook om de garnaalvissers te paard aan het werk te zien moet je vroeg uit de veren want zij demonstreren op Paasmaandag 22 april hun kunnen vanaf 9.30 uur op het strand van Oostduinkerke/Astridplein, dit gevolgd door het koken van de garnalen op de zeedijk van Oostduinkerke. 

Natuurbeleving en workshops


Zoek je echte natuurbeleving dan ben je van harte welkom in het educatief centrum Duinenhuis. Wat heeft onze kust allemaal te bieden ? Kinderen kunnen het ontdekken tijdens een boeiende activiteit op 16 april om 14 uur. Ook de creatieve workshops van De Feestplaneet zullen de kinderen (6-12 jaar) zeker aanspreken.
 
Golf


Koksijde Golf ter Hille is één van de mooiste golfterreinen van het land en iedereen is er welkom. Voor wie het nog allemaal moet leren is er op 9, 10, 13, 16, 17 en 20 april een golfinitiatie. Wie weet krijg je dan de smaak van de golfsport te pakken. Of deze buitensport echt iets voor jou is kan je ook ontdekken tijdens de Start to Golf-dag op 22 april (www.koksijdegolfterhille.be).
 
Voor informatie over alle activiteiten tijdens de paasvakantie in Koksijde-Oostduinkerke:www.visitkoksijde.be

 

© Pascale Vandewalle

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload