Drie jonge poolvossen nemen hun intrek in het Wildpark

Goed nieuws: nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han! Het gaat om drie kleine poolvossen, twee mannetjes: Jackson en Tjarek, en een wijfje: Speedy. De jonge dieren zijn super nieuwsgierig en heel speels! 

De nieuwkomers zijn de ambassadeurs van een iconische soort, die slachtoffer is van de klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde, waardoor de rode vossen naar de Noordse contreien trekken, maar ook door het verdwijnen van de wolf, de natuurlijke vijand van de rode vos, neemt de populatie poolvossen in Scandinavië af. Het aantal rode vossen neemt daarentegen toe. Zij zijn immers sterker en vallen niet alleen de natuurlijke prooien van de poolvossen aan, maar jammer genoeg ook de poolvossen zelf.

De drie welpen zijn geboren op 10 mei 2018 in de zoo van Rijsel en zijn op 27 september 2018 in Han-sur-Lesse aangekomen. Sindsdien brengen ze hun dagen door met hun nieuwe leefgebied te verkennen, te spelen of de bezoekers gade te slaan die op de bladerdakbrug wandelen. Hun terrein bevindt zich onder deze prachtige wandelbrug door de boomtoppen, die in het hoge gedeelte van het Park te vinden is aan het wandelpad.

 

 

 

Download hieronder de foto's in hoge resolutie

 

 

 

 

Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa te ontdekken. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met bars, restaurants, musea en unieke logiesmogelijkheden, zoals de Tree Tents.

www.grotte-de-han.be/nl

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload

Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

tourism consultancy

Glenaki

© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BV

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube