Ontdek de zeeën en de oceanen in Nausicaá

February 25, 2019

Nausicaá nodigt de bezoekers uit om een duik te nemen in het hart van de oceaan. Het zeecentrum is veel meer dan een gewoon aquarium waar men zich tussen droom en werkelijkheid waant. Het is ook een ontdekkingscentrum met focus op het milieu en op de duurzame relatie tussen mens en oceaan.

 

 ©  Neographic

 

Nausicaá ligt bij Boulogne-sur-Mer, even ten zuiden van Calais, snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Vlaanderen en dus ideaal voor een daguitstap. Ook de regio is interessant, de Côte d’Opale, en bijgevolg kan je er voor een goed gevuld weekend of een verlengd weekend naartoe.

 

Grootste aquarium van Europa !
Achter een glaswand van 5 meter hoog en 20 meter breed kan je duizenden dieren van dichtbij observeren. In het gigantische aquarium met 10.000 m3 water leven grijze haaien, mantaroggen, adelaarsroggen en grote scholen vissen. Je wandelt door een 18 meter lange onderwatertunnel terwijl vissen als acrobaten om je heen zwemmen. Het is als een tocht in het hart van de oceaan, een ontmoeting met het leven in de diepzee. Ronduit betoverend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  © J. Alexandre                                                                          © A. Rosenfeld

 

Het belang van de zee voor de mens
Tijdens een bezoek aan Nausicaá zijn woorden als duurzaamheid, natuurbescherming en diversiteit nooit ver weg. “De zee belangt ons allemaal aan” is de boodschap van Nausicaá. Vandaar dat een bezoek aan het schitterende complex niet alleen mooi of spannend is maar ook een educatieve betekenis heeft. “Het Leven in de Vijf Oceanen van onze planeet” is veel meer dan een show want bezoekers wordt ook gewezen op verantwoord toerisme, bijvoorbeeld in relatie tot koraalriffen, op het belang van de oceaan voor het ecologisch evenwicht en op de klimaatopwarming. Langs het parcours van het bezoek worden brandend actuele vragen beantwoord: wat is het broeikaseffect, wat zijn de gevolgen van de enorme CO2 uitstoot, wat kunnen we doen ?

 

Via informeren tot bewust maken
In Nausicaá is er geen sprake van doemdenken in verband met het milieu, in het bijzonder de zeeën en oceanen. Nausicaá toont op een attractieve manier en voor klein en groot toegankelijk, de pracht, de grootsheid en de oneindigheid van de oceanen. Onder de noemer ‘Over kusten en mensen’ maak je kennis met de wereld van de zeeleeuwen en de pinguïns, met de kusten, de kustbewoning en de ecosystemen, met de koralen, het plankton en de kwallen. Het is de schitterende scenografie van Nausicaá die alles nog mooier en boeiender maakt. Na het bezoek kan je lang nagenieten en heb je maar één wens: laat dit niet verloren gaan want de biodiversiteit is de basis van het leven op onze planeet.

Praktisch

 

NAUSICAA, Nationaal Zeecentrum
Boulevard Sainte Beuve
BP 189
62200 Boulogne-sur-Mer
Frankrijk
 
Tel: +33/3.21.30.99.99
E-mail: info@nausicaa.fr
www.nausicaa.nl 

 

Openingsuren
Buiten de schoolvakanties**:
9u30-18u30
Korte schoolvakanties**:
9u30-19u
Zomervakantie:
9u30-20u
**Schoolvakanties in Frankrijk, zone A, B en C (zoals bepaald door het Ministerie
van Onderwijs in Frankrijk)

Tarieven
Kassaprijs (+ 12 jaar): 25,90 €
Kassaprijs (van 3 tot 12 jaar): 19,50 €

Over NAUSICAA
NAUSICAA, het Nationaal Zeecentrum in Boulogne-sur-Mer, is veel meer dan een mooi aquarium. NAUSICAA is het ontdekkingscentrum van de zee en haar unieke omgeving, en leert ons over de relatie tussen mens en zee op een pedagogische, wetenschappelijke en soms ook ludieke manier. In de loop van 25 jaar verwelkomde Nausicaá meer dan 15 miljoen bezoekers en trad naar voren als een belangrijke speler op vlak van milieubewustzijn. De missie van het centrum is vooral het sensibiliseren van het publiek voor een beter beheer van de oceanen en hun rijkdommen en het aanzetten tot actie. NAUSICAA kreeg het label ‘Center of Excellence’ van UNESCO voor haar sensibiliseringwerk.

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archive
Please reload