© 2020 Glenaki Tourism Consultancy

Glenaki Tourism Consultancy BVBA

Geerwijnstraat 12, 8000 Brugge - Belgium

0032 50 61 42 00

birgit@glenaki.com

De verborgen parels van Slovenië die je in 2019 gezien moet hebben

February 12, 2019

Het grote voordeel van een reis door Slovenië is dat je weinig tijd verliest om je te verplaatsen. Het is een klein land, boordevol bezienswaardigheden, allemaal dicht bij elkaar. Er zijn absolute toppers die je moet zien maar ook tal van minder bekende plaatsen waar je moeilijk aan voorbij kan. 

 

 

1. Ljubljana en Maribor

 

De hoofdstad van Slovenië is klein, rustig en super gezellig. Flaneer langs de oevers van de rivier, geniet van de caféterrasjes en de verkeersvrije straten, maak een trip met het treintje tot bij het machtige kasteel. In 2016 werd Ljubljana uitgeroepen tot de meest groene hoofdstad van Europa. Maribor is de tweede grootste stad van Slovenië, vooral bekend voor zijn wijn en de prachtige landschappen rondom de stad. Breng zeker een bezoek aan de oudste wijnrank van de wereld.

 

 

 

2. Postojna en Škocjan

 

Niet alleen Ljubljana is groen maar ook het land zelf want ruim zestig procent van de oppervlakte is bebost. Dat zie je al wanneer je naar Postojna rijdt om er de beroemde grotten te bezoeken. Het is de populairste attractie van Slovenië. De grotten zijn enorm, met meer dan 24 km hallen en passages. Een treintje voert je langs de mooiste plekken zoals de Great Mountain grot.

 

 

 

 

Op enkele kilometer van Postojna staat het Kasteel Predjama, een burcht die bijna duizend jaar geleden werd gebouwd tegen de ingang van een grot. Ook de grotten van Škocjan staan op je reisprogramma. Ze zijn misschien minder bekend dan Postojna maar daarom niet minder indrukwekkend. Er is bijvoorbeeld een gigantische canyon, 146 meter hoog !

 

 

3. Het meer van Bled en Jezersko

 

 

Nog een plek waar je in Slovenië moet geweest zijn. Het meer van Bled is adembenemend mooi en je kan er van alles doen: zwemmen, zeilen, wandelen, fietsen. Vanop verschillende uitzichtpunten bewonder je één van de mooiste streken van Slovenië. Ook het meer van Jezersko is een aanrader, de vallei staat bekend voor zijn ongekende natuurpracht en het is een fantastisch wandelgebied.

 

 

4. Lipica en Idrija

 

Lipica is de bakermat van het Lippizaner paarden ras. De stoeterij werd in 1580 opgericht en vandaag wonen er nog ruim 400 paarden. Er worden rondleidingen gegeven, er zijn rijvoorstellingen en de echte liefhebbers kunnen zelfs rijlessen en stages volgen. Wil je je reis ook een cultuurhistorisch tintje geven dan moet je Idrija bezoeken. Hier werd in 1490 kwikzilver ontdekt en dat zorgde voor welvaart.

 

 

 

Je kan nu nog altijd de kwikzilvermijnen bezoeken. Ze zijn indrukwekkend en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

5. Piran en Izola

 

De Sloveense kust langs de Adriatische Zee is slechts 46 km lang maar is bezaaid met pareltjes zoals het havenstadje Piran dat ook Little Venice wordt genoemd. Net buiten Piran is er een zoutwinningsgebied waar het beste zout van Europa wordt geproduceerd. Je kan er wandelen tussen de zoutpannen. Net als Piran ligt ook het stadje Izola op een schiereiland. De sfeer is op en top mediterraans en rond de jachthaven is het gezellig druk.

 

 

Info

 

 

Please reload

Recente berichten

February 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload